avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate G.M.C.

Activitate G.M.C.

Mulțumesc
Mulțumesc.

Mulțumesc Dapix.

Mulțumesc - patitul061 - Îmi poți spune daca mai pot cere anularea CVC pe motiv de neplata având în vedere că au trecut mai mult de trei ani? Mulțumesc.

[ mesaje conexate ]
Mulțumesc frumos. Mă puteți sfătuiți cum pot face, în instanță, dovada neachitării pretului. Cu siguranță celelalte 3 persoane implicate în vânzare - cumpărare vor susține că plata a fost făcută. O alta întrebare de referă la plata sau neplata unei taxe de timbru în instanță și ce valoare va avea această dacă trebuie achitata. Mulțumesc

[ text corectat de moderator ]
Buna ziua . În 2009 am vândut casa și terenul aferent către socrii mei in incercarea de a proteja patrimoniul familiar . Mai exact in 2008 contractasem o linie de credit de la o banca , linie de credit garantata prin semnarea unui bilet la ordin avalizat . Asociatul meu a cheltuit banii fara sa stiu iar cu două luni înaintea expirării termenului valabilității acesteia neavând posibilitatea de a achita banii către banca am luat hotărârea vânzării proprietății mele către socrii . O mișcare copilărească , juridic vorbind , dar am facuto in speranța că voi câștiga timp pt rezolvarea problemei . În contractul de vânzare cumpărare sunt câteva chestii in neconcordanta cu realitatea . 1 . Suprafața construită și numărul de camere . 2 . Prețul de vânzare mult mai mic decât valuarea reală . 3 . Prețul nu a fost achitat . 4 . Pe teren era începută construirea unui imobil ( altul decât cel ce a făcut obiectul vânzării ) edificat la stadiul de demisol dar fara recepție .
La momentul vânzării am convenit de comun acord , eu și soția în calitate de vânzători pe deoparte și socrii pe de altă parte , că la o data ulterioara să facem un nou contract de vânzare cumpărare dar în sens invers . Ei vânzători și noi cumpărători .
De la data vânzării și până în 2011 am reușit finalizarea construcției , D+P+2E , pe banii mei . În 2012 am dat o forma juridică imobilului dar nu prin recepție ci prin "dispoziția primarului " sau ceva de genul , ( prin acea hârtie primarul specifica că exista un imobil edificat la adresa in cauza și dispune înregistrarea lui în registrul agricol ) , deoarece autorizația de construire era deja expirata iar reautorizarea însemna un drum lung și anevoios .
Aceasta înregistrare a imobilului a fost făcută pe numele socrilor .
Toate bune și frumoase până în 2016 când soția mea a înaintat divorț . După pronunțarea divorțului socrii nu au mai fost de acord cu trecerea imobilului înapoi pe numele meu și al fostei soții pe motiv că imobilul o să rămână copiilor . Ba mai mult vrea sa vanda etajul doi .
Doresc să blochez cartea funciara pt a împiedica vânzarea dar totodată doresc și redobândirea proprietății pentru a o pastra copiilor așa în întregime cum este acum .
Pentru blocarea cărții funciare trebuie deschisa acțiune în instanță . Ajutati-ma cu motivele pe care trebuie sa le invoc . M-am gândit să cer anularea CVC dintre mine și socrii . Nu știu ce să zic . Mulțumesc .