Mulțumesc - patitul061 - Îmi poți spune daca mai pot cere anularea CVC pe motiv de neplata având în vedere că au trecut mai mult de trei ani? Mulțumesc.
Mulțumesc frumos. Mă puteți sfătuiți cum pot face, în instanță, dovada neachitării pretului. Cu siguranță celelalte 3 persoane implicate în vânzare - cumpărare vor susține că plata a fost făcută. O alta întrebare de referă la plata sau neplata unei taxe de timbru în instanță și ce valoare va avea această dacă trebuie achitata. Mulțumesc
Buna ziua . În 2009 am vândut casa și terenul aferent către socrii mei in incercarea de a proteja patrimoniul familiar . Mai exact in 2008 contractasem o linie de credit de la o banca , linie de credit garantata prin semnarea unui bilet la ordin avalizat . Asociatul meu a cheltuit banii fara sa stiu iar cu două luni înaintea expirării termenului valabilității acesteia neavând posibilitatea de a achita banii către banca am luat hotărârea vânzării proprietății mele către socrii . O mișcare copilărească , juridic vorbind , dar am facuto in speranța că voi câștiga timp pt rezolvarea problemei . În contractul de vânzare cumpărare sunt câteva chestii in neconcordanta cu realitatea . 1 . Suprafața construită și numărul de camere . 2 . Prețul de vânzare mult mai mic decât valuarea reală . 3 . Prețul nu a fost achitat . 4 . Pe teren era începută construirea unui imobil ( altul decât cel ce a făcut obiectul vânzării ) edificat la stadiul de demisol dar fara recepție .
La momentul vânzării am convenit de comun acord , eu și soția în calitate de vânzători pe deoparte și socrii pe de altă parte , că la o data ulterioara să facem un nou contract de vânzare cumpărare dar în sens invers . Ei vânzători și noi cumpărători .
De la data vânzării și până în 2011 am reușit finalizarea construcției , D+P+2E , pe banii mei . În 2012 am dat o forma juridică imobilului dar nu prin recepție ci prin "dispoziția primarului " sau ceva de genul , ( prin acea hârtie primarul specifica că exista un imobil edificat la adresa in cauza și dispune înregistrarea lui în registrul agricol ) , deoarece autorizația de construire era deja expirata iar reautorizarea însemna un drum lung și anevoios .
Aceasta înregistrare a imobilului a fost făcută pe numele socrilor .
Toate bune și frumoase până în 2016 când soția mea a înaintat divorț . După pronunțarea divorțului socrii nu au mai fost de acord cu trecerea imobilului înapoi pe numele meu și al fostei soții pe motiv că imobilul o să rămână copiilor . Ba mai mult vrea sa vanda etajul doi .
Doresc să blochez cartea funciara pt a împiedica vânzarea dar totodată doresc și redobândirea proprietății pentru a o pastra copiilor așa în întregime cum este acum .
Pentru blocarea cărții funciare trebuie deschisa acțiune în instanță . Ajutati-ma cu motivele pe care trebuie sa le invoc . M-am gândit să cer anularea CVC dintre mine și socrii . Nu știu ce să zic . Mulțumesc .