avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiRoman

Activitate MihaiRoman

Multumesc pentru raspuns si in acelasi timp imi cer scuze ca nu am facut din timp cateva precizari:

1. Intr-adevar, m-am exprimat gresit, masina a fost adjudecata la o licitatie intr-o tara membra UE si este inmatriculata in alta tara tot membra UE, detin un proces-verbal emis de tribunalul care a dispus confiscarea bunului + factura;
2. Detin "Certificatul de inmatriculare" si "Certificatul de conformitate pentru un vehicul omologat", in tara respectiva nu exista alte documente cu exceptia "Certificatului de Proprietate" pe care nu il detin.

Din cate stiu eu:
- certificatul fiscal il obtin de la ANAF/primarie;
- fiind tranzactie intracomunitara nu se plateste vama/ nu se cere document vamal.

Ce dificultati as putea intampina pentru inmatricularea auto in Romania?

Multumesc.

Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
Am o masina inmatriculata in tara X cumparata la o licitatie din tara Y, (masina ex corp delict, confiscata de autoritatile din tara Y) detin urmatoarele documente:
- factura de cumparare (tara Y);
- proces verbal de vanzare emis de tribunalul din tara Y care a dispus vanzarea;
- certificat de inmatriculare (tara X);
- certificat de omologare/conformitate (tara X);
- placutele de inmatriculare.

1. Cu actele de mai sus se poate inmatricula masina in Romania?
2. Factura + procesul verbal de vanzare inlocuieste contractul de vanzare cumparare?
3. Ce probleme as putea avea tinand cont ca nu am cumparat masina de la proprietar si nu exista nici un act care sa demonstreze proprietatea. Pe certificatul de inmatriculare nu este mentionat numele fostului proprietar.

Multumesc.