avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters435732

Activitate ContSters435732

Răspuns la discuția Etilotest 0.27mg/L
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă ați consumat alcool și va rezulta intr-o limita mai mică decât cea rezultată tot nu va ajuta.
Doar daca ati contesta ca ati consumat alcool va poate ajuta in mod efectiv.
Trebuie să stiti exact ce anume vreti inainte de a contesta în instanță pentru ca in caz contrar veti pierde procesul.

Problema mea cea mai mare este suspendarea permisului pe 90 de zile si incat acum 2 ani si 2 luni am avut suspendat permisul pentru viteza si am beneficiat de reducere, este cu semn de intrebare mare daca se accepta cererea de reducere.

Credeti ca o audienta la comandantul IPJ, avand in vedere ca in ultimii doi ani nu am avut nici o abatere, iar din cauza naturii serviciului nu ma pot lipsi de permis pe 90 de zile?

Multumesc!
patrascu razvan a scris:

Ar trebui sa probati faptul ca nu ati consumat bauturi alcoolice si ca etilotestul ar fi fost defect, in aceste conditii cred ca s-ar anula PV de contraventie, or, dvs spuneti ca ati consumat totusi alcool...

Incat si la fata locului am recunoscut consumul cu orele mentionate inainte, nu stiu daca este o idee buna, in plus as incurca si martorii cu marturie falsa...
patrascu razvan a scris:

Contest valoare rezultatului testarii, incat nu cred ca dupa atata timp si atata bautura sa imi iasa o asemenea valoare ( mentionez ca dupa consumul de alcool nu am consumat mancaruri sau apa)

Si ce rezolvati daca valoarea era mai mica? In legislatia din Romania nu exista toleranta la alcool, astfel ca la orice valoare cuprinsa intre 0,01- 0,40 alcool pur în aerul expirat, fapta e considerata contraventie.

Dar faptul ca mi-a fost incalcat dreptul la probe biologice, nu atrage dupa sine nulitatea procesului verbal?
Buna seara,

Contest valoare rezultatului testarii, incat nu cred ca dupa atata timp si atata bautura sa imi iasa o asemenea valoare ( mentionez ca dupa consumul de alcool nu am consumat mancaruri sau apa)

Pe de alta parte cred ca mi-a fost incalcat dreptul la probe biologice. Acest lucru nu atrage dupa sine nulitatea procesului verbal?

Multumesc!
Puteti detalia ce intelegeti prin: motivarea plangerii?

Multumesc!
Buna ziua,

In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. Incat nu am mai baut cu vreo 6 ore inainte (am consumat ~200ml whiskey in decurs a 2 ore, ultimul 40ml fiind cu cele ~6ore inainte) am solicitat recoltarea probelor biologice, insa acest lucru mi-a fost declinat, politisti spunand ca nu am drept la probe biologice decat daca sunt depistat cu o alcoolemie de peste 0.40mg/l in aerul expirat.
Am solicitat sa-mi treaca pe proces verbal ca mi-a fost respinsa cererea la probe biologice, dar faptic (desi politistul a zis ca-mi trece) nu mi-a trecut acest lucru si am observat doar dupa ce am plecat de la fata locului, iar procesul verbal l-am semnat.
Mentionez ca am doi martori care au fost cu mine si pot marturisi atat ca mi-a fost respins dreptul pentru probe biologice, ca am solicitat ca acest lucru sa fie trecut pe proces verbal dar si faptul ca nu am consumat alcool de aproximativ 6 ore.
Puteti sa imi spuneti daca pot contesta procesul verbal si daca am sanse de castig de cauza?

Va multumesc anticipat!