avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielagabriela25

Activitate gabrielagabriela25

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Deci practic statul își bate joc de banii strânși cu greu de bunicii sau părinții noștri. Practic, din toate carnetele pe care le am, as recupera banii de o pâine. O sa mai astept, in speranța ca cineva se va trezi la realitate și ne va despăgubi in mod corect. Dacă nu, vor sta într-un raft ca și amintire.

Oricum, in general eu nu mai am încredere in bănci și instrumente de economisit, fie ele de stat sau private. Am avut mulți ani economiile într-un cont de economii al băncii ING. Atunci când am deschis acel cont (dacă țin minte bine se percepea o taxa de administrare lunară), dobânda era 12%. Care a tot scăzut, nemotivat, transmis printr-un singur email, in fiecare an, încât in 6 ani a ajuns la cât credeți: 0.7%. Ce-i drept, acum nu mai este comisionul de administrare. Însă, vreau sa va spun ca la o suma de 5000 de euro, pe an primesc dobânda aproximativ 40 lei. Eu mai țin banii acolo, doar pentru ca este un card de salariu și am comisioane zero. In rest, va spun sincer ca ma astept ca in curând sa îmi trimită un email ca dobânzile sunt negative.
Buna ziua. Dețin niște carnete de economii dinainte de 89, din acelea pentru autoturisme (cu valoare de 5000 de lei) și librete de economii de valoare de aproximativ 10000 lei (ultima actualizare a dobânzii a fost prin 87). Am înțeles ca au fost luate niște decizii de către CEDO cu privire la aceste situații însă nu știu unde sa ma documentez sa văd exact despre ce este vorba. Îmi puteți spune dacă se mai pot recupera acele sume (sau măcar o parte din ele) și cam care ar fi sumele obținute, dacă se merita sa fac demersuri? (Nu as vrea ca onorariile avocaților pentru a merge in instanța sa ajunga sa depășească suma fata de ceea ce obțin la final din acele carnete de cecuri). Mulțumesc.