In 2015 am vandut o masina catre cumparatorul X iar la vremea aia, persoana respectiva a completat pe talon sectiunea "Instrainat catre" punandu-si numele iar eu am semnat. Astazi, dupa 2 ani, ma suna un domn, care este de fapt noul cumparator (Y) deoarece doreste sa se intalneasca cu mine ca si sa-si treaca masina pe numele lui si are nevoie de mine sa completez campul instrainat catre.
Eu am ramas surprins ca dupa 2 ani sa ramana numele meu pe talon si pe cartea masinii si mai mult de atat, imi aduceam bine aminte ca deja completasem acea sectiune (avand si o copie xerox facuta in 2015) si am hotarat sa ma intalnesc cu noul cumparator Y.
La fata locului, am adus copia talonului din 2015 si l-am comparat cu talonul in original care avea acum sectiunea respectiva goala. Uitandu-ma mai atent, mi-am dat seama ca se vedea ce fusese completat in 2015 dar extrem de sters.
Noul cumparator Y a tinut ca eu sa recompletez cu numele cumparatorului X si sa semnez punand data din 2015. Nu am fost de acord deoarece cred ca este vorba de un fals in act si am hotarat sa mergem sa intrebam la o sectie de politie dar am fost redirectionati catre Pipera.
Intrebarea mea ar fi, daca as fi completat azi in 2017, numele cumparatorului X cu data din 2015 si as fi semnat, ar fi fost legal? Tinand cont si de faptul ca in 2015, numele cumparatorului X a fost scris de mana de catre el insusi iar eu doar semnasem, iar acum as fi completat eu integral?
Exista vreo solutia ca noul cumparator sa fie trecut in talon si in cartea masinii?