avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate Lola08

Activitate Lola08

Bună ziua
Am cumpărat un apartament de la SC Urbana Cluj și în 1996 l-am intabulat.La depunerea actelor pentru intabulat am depus contractul în original si tot ce mi s-a cerut, Am primit înapoi o copie simplă după contract cu stampila în original de intabulare.Acum ori unde merg mi se spune că nu este valabil contractul căci e copie si toată lumea îmi cere originalul care se află în dosarul din arhiva Cărții funciare Cluj.Am fost la Urbana pentru a mi se elibera duplicat si spun că nu pot pentru că persoana care a semnat contractul original când am cumpărat apartamentul a decedat.Am fost la cartea funciara si ei zic ca nu îmi pot da originalul pentru că la intabulare trebuia să depun copie legalizată după contract, dar când am depus dosarul nu mi-a zis nimeni de așa ceva.dacă nu era în regulă dosarul de ce mi l-au primit cei de la cartea funciara ? Întrebarea mea este cum as putea recupera contractul în original? Dacă duc la Cartea funciara acum copie legalizată ar trebui ca să îmi dea originalul? Din cate stiu nu are voie nimeni să retina actele in original.
Va multumesc