avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate Bobo12

Activitate Bobo12

Salutare din nou.
Astazi am primit acasa Minuta - hotararea judecatoreasca pe larg fata de ce este pe site. Dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face apel, in cazul in care nu se face apel, ma pot duce cu Minuta sa imi recuperez permisul? Cheltuielile de judecata unde se platesc?
Care serviciu rutier Domnule Patrascu? Pe raza judetului Calarasi sau pe raza judetului de locuinta?
Daca se Amana (nu suspenda, nu executa) se anuleaza permisul de conducere? Din ce am mai citit am inteles ca se restituie.
Buna ziua. In 13.05.2016 am fost prins conducand un vehicul sub influenta alcoolului cu 0.54 fiola si 1.20, respectiv 1.10 in sane pe raza judetului Calarasi.
Ieri am primit urmatoarea solutionare:
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 şi 10 C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Bobo, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80g/l alcool pur în sânge ” prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din C. pen. În baza art. 83 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 8 luni stabilită în sarcina inculpatului Bobo, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Bobo trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Argeş. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului Bobo asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. privind revocarea amânării aplicării pedepsei în cazul nerespectării ori neexecutării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere, precum şi in cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpatul Bobo la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi – 02.08.2017.
Document: Hotarâre 97/2017 02.08.2017

1. In cazul in care nu se va face apel, imi voi recupera permisul? Daca da, de unde?
2. La data prezentarii in judecata, procurorul a mentionat verbal de amanarea aplicarii pedepsei si aplicarea minimul pedepsei. Care sunt sansele sa se faca apel?