Eu citisem in Codul Penal despre abandonul de familie, si acolo este stipulata sintagma aceasta "cu rea credinta". Cu alte cuvinte, presupun ca daca o persoana ar face o asemenea plangere, ar trebui sa convinga in primul rand "oamenii legii" ca plata partiala este facuta cu rea credinta.
Articolul respectiv zice ca se pedepseste penal "neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã". Acum eu intreb: daca sectiunea asta se numeste ABANDON de familie, de ce exprimarea de mai sus se interpreteaza ca referitoare la cuantum, si nu la conceptul de pensie. Daca parintele platitor face tot ce poate si plateste lunar, fara exceptie, de ce se interpreteaza ca abandon? Nevoile copilului sunt acoperite (suma platita nu e una de neglijat), viata acestuia nu este pusa in primejdie, nu este expus la "suferinte fizice sau morale"... Sau poate ma insel....:(:(:(
Intr-adevar! Incercati sa-i spuneti asta unei mame care-si bate copilul ca nu cumva sa-i spuna tatalui ca-i este dor de el si ca vrea sa-l vada. Sa vedem ce va zice aceasta femeie despre Dumnezeu si principiile Bisericii. Daca o intereseaza ca tot ce face in viata asta o va face sa "arda in flacarile infernului". Nu cred ca ar fi foarte impresionata. Deci Dumnezeu chiar nu are ce cauta aici. Numai legea pamanteasca. Deocamdata e singura dupa care se ghideaza judecatorii.
1 la mana, poate e sotie, nu amanta
2 la mana, de ce daca un tata reuseste sa-si refaca viata devine automat monstru si nu are voie sa se apropie de propriu copil?? Chiar nu inteleg... adica atata vreme cat e tata de familie, ok. Dar daca divorteaza trebuie sa scoatem apa sfintita si sa tinem copilul cat mai departe???? Ce-i cu mentalitatea asta??
3 la mana: Biserica n-are ce cauta aici. Daca era sa ne luam dupa Biserica in orice problema, inca ardeam vrajitoare pe rug si la ora asta.
As dori sa aflu cat mai multe pareri referitoare la plata PARTIALA a pensiei de intretinere stabilite de instanta. Daca tatal plateste in fiecare luna, dar in proportie de 80% se considera "abandon de familie"? Poate fi facuta plangere penala impotriva lui?
Am auzit ca trebuie facuta dovada relei-credinte. Cum ce poate realiza asta?
S-ar reprezenta el singur, daca ar fi in tara!
Iar asa-zisele "indicatii pretioase" au baza legala, in timp ce strategia avocatului pune accent pe imprejurari ce nici nu sunt stipulate in lege, interpretari "trase de par" ale unor articole in vigoare. Poate-mi spuneti Dvs, Romascanu, de ce ar face un avocat asta, atata vreme cat e platit peste media onorariilor pretinse de avocati. Singura varianta pe care o vad eu ar fi ca incearca sa piarda procesul intentionat, ca sa se asigure ca mai incaseaza niste bani in caz ca propriul client vrea sa intenteze apel. E, oare, trasa de par varianta asta? Bagati mana in foc ca deontologia ar opri un avocat sa actioneze asa?
In plus, daca indicatiile clientului sunt gresite, avocatul nu are cumva obligatia sa-i explice clientului de ce nu are dreptate? Un avocat nu e obligat sa-si tina la curent clientul cu demersul proceselor?
Am o nedumerire si poate ma ajutati voi sa scap de ea: cum se numeste si ce se poate face impotriva unui avocat care nu asculta de indicatiile clientului, face strategii dupa cum il taie capul, fara baza legala? Eu banuiesc ca urmareste sa piarda procesul ca sa-si asigure venit si pe anul viitor, gandindu-se ca partea pe care o reprezinta va intenta apel. Cum se numeste aceasta situatie si ce se poate face impotriva unui asemenea avocat? Ma refer dincolo de rezilierea contractului. Se poate face vreo plangere undeva?:(
Asta e logic. N u o poate lua de la zero, dar dupa tribunal mai este si o curte de apel si o curte suprema sau.. casatia sau ce-o fi. Asta ca sa nu mai spun de CEDO... Cred ca-mi intelegeti disperarea:(