avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate cristianmh

Activitate cristianmh

Răspuns la discuția Tatal decedat
Din ce mi s-a spus, bunica avea toate actele pentru a fi tutorele copilului, dar de la protectia copilului s-a raspuns ca mama este tutorele legal (pentru ca este in viata) iar bunica nu are nici-un drept.

Dupa divort mama a fost obligata prin tribunal sa plateasca pensia alimentara minorului la cererea tatalui cand era in viata, iar acesta nu a platit nimic, pe motiv ca nu are.

Multumesc,
Discuție Tatal decedat
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat pentru o persoana care se afla intr-o situatie mai complicata.
Tatal a decedat in urma cu 1 an de zile (divortat de sotie de aproximativ 5 ani de zile), tatal a avut grija de ambii copii baiat si fata, fata majora in momentul de fata 25ani, baiatul 14 ani care sta impreuna cu bunica, iar in timpul anului scolar la caminul scolii. Mamei i s-a dat dreptul la ajutorul de la stat dupa deces, primind banii pe adresa ei. Baiatul nu doreste mutarea impreuna cu mama, deoarece nu s-a interesat niciodata de situatia lui, (inscriere la liceu, bani, imbracaminte)
Avem nevoie de un sfat in legatura cu drepturile mamei, cum am scris mai sus despre banii primiti de la stat acestia ajung intr-un final la baiat. Doar atat... din partea mamei nu a primit nici in momentul de fata bani pentru al ajuta. Banii primiti de la stat cum stiti si voi nu ajung pentru a trai intr-un oras, pentru a te imbraca si deplasa la casa ta. Restul de bani vin de la bunica acestuia impreuna cu mancarea care nu o poti tine mai mult de 2-3 zile.

Multumesc frumos,