avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate grigoriucristian

Activitate grigoriucristian

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns. Nu e vb de Italia ci de Spania. Avocatul meu mi.a spus ca e clar rapire de minori pt ca locul de vizita nu era la domiciliul copiilor ci intr-o institutie specializata si monitorizata indicata prin sentinta iar ea nu doar ca nu a respectat sentinta ci a disparut cu copiii incalcand astfel orice lege inclusiv orice lege morala si umana. ceea ce mi s-a explicat e ca trebuie sa depun denunt in Romania si In Spania pt ca justitia spaniola sa ceara prezentarea ei in fata curtii. Intrebarea e : exista o alta forma de a putea obtine ceea ce ma intereseaza in sine si anume: reluarea contactului cu copii mei fara a-i face vreun rau (legal) fostei sotii? asa cum am expus nu ma intereseaza sa-i fac niciun rau ,unicul lucru ce ma intereseaza e sa pot lua legatura cu copiii mei pt ca anii trec, influientele fac mult rau....in fine...totul merge in defavoarea unei relatii normale tata-copii. Multumesc
buna ziua. problema mea este una destul de ampla si complicata, pt ca implica atat latura civila cat si penala, insa ceea ce vreau sa intreb este legat de o chestiune in care, sincer sa fiu, nu stiu care ar fi cea mai potrivita forma de a actiona. Problema e urmatoarea:
in 2008 fosta sotie a depus o plangere la politia spaniola pt violenta conjugala. In sine nu a fost nicio fapta de violenta fizica ci doar amenintarea din partea mea cu faptul ca daca nu se schimba relatia noastra voi inainta divortul si voi cere custodia celor doi minori pe care ii avem in comun . Cum aici avertizarea cu divortul se considera maltratare psihologica, am fost retiunut pt 24 de ore dupa care mi s-a interzis sa ma apropii de ea si de casa unde locuiam, deasemenea a facut declaratii mincinoase ca am lovit.o. Fapt pt care m-am vazut in strada fara drept de apel. Evident ca am trecut prin momente de cosmar in care nici nu stiam ce sa fac. problema in sine nu e aceasta ci faptul ca dupa divort copiii au fost incredintati mamei, iar mie mi s-a acordat drept de vizita a copiilor intr.un centru specializat cu zile si ore fixe. Toate aceste intalniri au fost respectate de catre sotia mea pana intr.o zi cand a disparut din spania . Din acel moment(2012) pana in ziua de azi (2017) nu am mai avut niciun fel de contact cu copiii mei iar in ziua in care s-a desfasurat procesul pt maltratare ea nu s-a prezentat, avocatul ei intrebandu-ma pe mine daca stiu ceva de ea si ca pt ca nu a fost de gasit a fost data in urmarire si prindere(busqueda y captura)- eu inca mai am 3 luni de interdictie in a ma pune in contact cu ea asa incat nu stiu cum as putea sa fac pt a putea relua contactul cu copii mei, Specific ca in urma unor banale cautari pe internet am vazut ca fosta sotie si copiii sunt in Romania. Am luat legatura cu avocatul meu si al ei si amandoi mi.au spus sa depun denunt in Romania pentru nerespectarea sentintei judecatoresti de catre ea si pt sechestru de minori . Evident ca primul instinct a fost sa pun denuntul insa nu vreau sa supun copiii la situatia de a.si vedea mama detinuta de politie si nici nu vreau sa ajunga pe mana serviciilor sociale. Ce credeti ca ar fi oportun sa fac? sa depun denunt, sa astept trecerea perioadei de interdictie pt a ma pune in contact cu ea? ce pedeapsa risca pt aceasta infractiune? si intrebarile ar putea continua insa presupun ca e evident ca ceea ce ma intereseaza in mod direct este sa obtin parerea/opinia/sfatul dvs cu privire la toate cele expuse. Multumesc!!!