Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
In data de 14 septembrie mi se termina contractul de munca (contract perioada determinata). Incepand cu acea saptamana as avea dreptul de a intra in concediu de maternitate, recunosc ca este la limita (cele 84 de zile) pana la data nasterii.
Am fost la CASMB si mi-au spus ca ma pot prelua ei pentru plata concediului de maternitate.
Eu as vrea sa-mi iau concediu de maternitate incepand cu 15 septembrie, fiind si prima zi fara contract si pentru a avea continuitate. Mai devreme de aceasta data nu am cum, pentru ca zilele calculate sunt la limita. Este posibil sa-mi iau concediu prenatal incepand cu 15 sept. fara a fi nevoie sa-mi bag somajul? Cei de la CASMB mi-au spus ca nu pot sa-mi bag si somajul si concediul medical.
Intrebandu-i si pe cei de la primarie pentru indemnizatia de crestere copil, mi-au spus ca dupa incetarea contractului, sa-mi depun dosarul de somaj , pentru ca in baza acestuia voi avea dreptul la indemnizatia de concediu de maternitate si concediu crestere copil.
Acum, nu mai inteleg nimic. Tot incerc sa sun la institutii, nu imi raspunde nimeni.
Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi?
Multumesc.