avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Activitate Fossil30

Activitate Fossil30

Răspuns la discuția Ucidere din culpa
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

La cea de-a treia infatisare, inainte de fond, mi s-au dat 2 ani si jumatate cu suspendare, 4 ani sub supraveghere si 5 ani permisul anulat.

Permisul se anuleaza in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Banuiesc ca instanta a dispus ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 5 ani.
Din cate inteleg este hotararea instantei de fond si aveti dreptul sa depuneti apel.



Am inteles. Si abia dupa apel o sa am un raspuns definitiv, nu? Dar daca ramane perioada de 5 ani, chiar si dupa apel, este posibil sa dau iar de permis dupa 1 an de la hotararea definitiva?
Răspuns la discuția Ucidere din culpa
În baza art. 38 alin. 1 C.pen. coroborat cu art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, în final inculpatul executând pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă un sporul fix de 4 (patru) luni (reprezentând 1/3 din totalul celeilalte pedepse cu închisoarea), rezultând pedeapsa de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:....
În baza art. 94 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza art. 93 alin. 2 lit. d) C.pen. impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 67 C.pen. stabileşte pentru inculpatul pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce orice autovehicul în sensul art. 6 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 Republicată prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. pe o perioadă de cinci ani începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 65 al. 1 Cod penal stabileşte pentru inculpatul pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a conduce orice autovehicul în sensul art. 6 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 Republicată prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen care se va executa în ipoteza în care pedeapsa principal devine executabilă. În baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. coroborat cu art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Prezenta hotărâre se va comunica la data rămânerii definitive Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Serviciul Rutier care va proceda potrivit dispoziţiilor art. 97 alin. 5 din O.U.G. nr.195/2002
Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am fost acrosat de un autobuz. Mentionez ca nu consumasem alcool si purtam centura de siguranta. Victima a decedat din cauza impactului. La cea de-a treia infatisare, inainte de fond, mi s-au dat 2 ani si jumatate cu suspendare, 4 ani sub supraveghere si 5 ani permisul anulat. Mentionez ca atat inainte de accident, cat si apoi, nu am comis niciun fel de infractiune. Exista vreo speranta sa imi recapat permisul de conducere mai repede? Este serviciul meu. Urmeaza sa fiu condus la Curtea de Apel unde se va da sentinta finala.

Va multumesc.