avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate Mikelamaria

Activitate Mikelamaria

Răspuns la discuția Indemnizație
Va mulțumesc . Samoila Georgeta P.F.A. a scris:

Am presupus ca o sa nasteti in luna mai 2018, 24 de luni de la data nasterii am calculat cu aproximatie aprilie 2016-mai 2018, in aceasta perioada aveti 12 luni ? eu am vazut ca aveti insumate 12 luni in ultimile 24 de luni.

Răspuns la discuția Indemnizație
Buna ziua ..multumesc pentru raspuns dar acolo am precizat că am avut întreruptă activitatea si nu o sa am 1 an lucrat până la sfârșitul sarcinii....as putea plăti lunile din urma la stat pt a putea beneficia de indemnizatieb] Samoila Georgeta P.F.A. a scris:

Va rog sa nu uitati sa informati in scris angajatorul, la aceasta informare adaugati si document medical din care sa rezulte ca aveti sarcina in evolutie.
Beneficiati de toate drepturile pe care le au persoanele care asteapta un copil, dupa nastere beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului conf. OUG 111/2010.
Art. 2[1][4]
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi nici mai mare de 8.500 lei.

Discuție Indemnizație
Buna ziua..va rog sa imi spuneti daca am încetat activitatea în cadrul muncii pe 24 februarie 2017 si am reînceput pe 19 iunie 2017 la aceiasi firmă iar acum sunt însărcinată în 1 lună ce as mai putea face pt ă putea beneficia de indemnizație creștere copil.....inainte de a-mi face lichidarea in februarie tin sa precizez ca aveam lucrat inainte 8 luni.multumesc