avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Milea Violeta

Activitate Milea Violeta

Discuție Custodie
Buna seara. Ma numesc Violeta . Am un. copil de 4 ani. Este născut in Italia, și a domiciliat 2 ani și jumătate acolo. De atunci locuiește in Germania. Aici am locuit impreuna cu tatăl copilului, care de 3 luni numai locuiește cu mine și copilul, dar are domiciliu in Germania. Având domiciliul in Germania, aici am înaintat actiunea pentru încredințarea minorului. Instanta a acordat custodie comuna , domiciliul copilului s-a stabilit la mama, adică la mine. Eu doresc sa ma întorc in Italia sau România , definitiv.As dori sa știu care ar fi solutia ca sa pot pleca din Germania deoare tatăl copilului nu este de-acord .
Buna seara. Ma numesc Violeta . Am un. copil de 4 ani. Este născut in Italia, și a domiciliat 2 ani și jumătate acolo. De atunci locuiește in Germania. Aici am locuit impreuna cu tatăl copilului, care de 3 luni numai locuiește cu mine și copilul, dar are domiciliu in Germania. Având domiciliul in Germania, aici am înaintat actiunea pentru încredințarea minorului. Instanta a acordat custodie comuna , domiciliul copilului s-a stabilit la mama, adică la mine. Eu doresc sa ma întorc in Italia sau România , definitiv.As dori sa știu care ar fi soluția ca sa pot pleca din Germania , in situația in care tatăl copilului nu este de-acord?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia sa vorbeasca cu avocatul sa rezulte ca locuieste in Romania si atunci eu zic ca s-ar fi rezolvat cu procesul.
Este insa proces cu grad ridicat de dificultate dupa cum am spus de nenumarate ori...si dupa cum din pacate ati constatat...

Tara in care locuieste el ar putea sa judece divortul.Depinde insa si unde isi are resedinta.
Aveti grija la detalii si aveti grija sa fie avocatul atent la amanuntele care nu va par importante dar care decid soarta judecatii...

Daca se judeca bine eu cred ca ar fi putut divorta in Romania dar acum nu cred ca se mai poate in Romania decat in conditii diferite de la momentul procesului.




Actualul meu partener, a fost căsătorit cu o femeie de naționalitate romană, dar care are cetățenie austriaca. Ei s-au căsătorit in Austria, unde au avut domiciliul comun timp de 3 luni. Înainte de căsătorie , el locuia in Italia , loc in care s-a reîntors după cele 3 luni in care a locuit cu soția lui. Din cauza unor neînțelegeri , el a ales sa se separe de ea , plecând in Italia unde și-a reluat domiciliul și s-a reangajat, cerându-i soției sa înainteze acțiunea de divorț deoarece ea locuia in tara in care s-au căsătorit, discutand ca totul sa se întâmple pe cale amiabila. Dar ea a amânat momentul și l-a trimis in România sa înainteze cererea de divorț, motivând ca nu are timp (dar faptic ea nu muncea, trăia din ajutoare sociale). In România a durat procesul cam 3 ani (la Judecătoria , tribunalul și curtea de apel București) , ca in final sa spună ca nu e de competenta statului roman. Au trecut 6 ani de la separare și acum ea cere bani pentru întreținerea ei. Dar ei au stat împreuna 3 luni și din 2012 exista documente ce dovedesc înaintarea acțiunii de divorț in România.
Care ar putea fi consecințele in cazul in care s-ar desfășura divorțul in statul austriac și dacă se ia in considerare ca ei au locuit și trăit împreuna căsătoriți doar 3 luni. Nu au copii împreuna și nici bunuri cumparate impreuna?