Multumesc mult pentru raspuns!
Contractul stipuleaza ca sunt obligata sa platesc valoarea abonamentului inmultit cu lunile ramase pana la implinirea unui an, ceea ce insumeaza valoarea facturii pe care mi-o cer acum sa o platesc, aprox 1000 de euro.
Desi legea respectiva nu se aplica si persoanelor juridice, principiul este exact acelasi. Eu nu am putut negocia acest contract, fiind unul de adeziune.
Am sanse reale de a castiga in conditiile in care ma opun platii acestei sume, in instanta?
Cum ma poate afecta daca eu nu platesc, deoarece ca si persoana juridica, nu am venituri? Ma poate impiedica aceasta factura sa radiez compania?
Buna ziua,
Am incheiat in calitate de persoana juridica un contract cu un furnizor de internet, contract incheiat pe o perioada de un an.
In urma cu 52 de zile, le-am trimis cerere de reziliere a contractului, intrucat compania a ramas fara activitate (a pierdut unicul client) si si-a incetat activitatea la punctul de lucru. Intrucat compania nu are nici un venit, consideram varianta radierii.
Am primit raspuns zilele acestea precum ca cererea de reziliere a fost acceptata si ca trebuie sa platim aproape 1000 de euro, suma reprezentand "justa despagubire".
Mentionez ca am platit toate facturile la timp, si ca nu am primit nici o reducere si nici un echipament de la ei.
Am fost informata ca aceste taxe de justa despagubire sunt considerate abuzive in contractele cu persoane fizice, se aplica acelasi principiu si personelor juridice?
Cum as putea administra aceasta situatie pentru a nu plati aceasta suma care mi se pare ca e ceruta pe nedrept?
Multumesc, apreciez mult orice indrumare!