Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Recomandati, totusi, consultarea unui avocat, poate exista si o alta modalitate de rezolvare favorabila? Sau e momentul sa incercam sa ne resemnam?
Buna ziua. Am incercat sa gasesc pe forum informatii legate de dilema mea, dar tot ce am reusit a fost sa-mi mai adaug o doza de confuzie.:)
La obiect: mama are o sora si un frate. Parintii lor (bunicii mei) au incheiat acum 15 ani un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu sora mamei. Decizia a fost luata de comun acord de toti fratii si de parinti, alegandu-se aceasta solutie pentru simplitate (?!). Matusa avea domiciuliul in alta tara europeana la momentul semnarii contractului, unde locuieste si acum. In consecinta, doar mama si fratele ei s-au ocupat efectiv de ingrijirea bunicilor, sora nefiind fizic in Romania. Dupa moartea bunicilor (ultima, bunica, acum aproape 9 ani), matusa a tergiversat semnarea unui nou contract, prin care sa imobilul si terenul sa fie partajate intre cei trei frati. Recent, si-a dezvaluit intentia de a ramane unicul proprietar. Valoarea bunurilor nu este una mare, primordiala in aceasta situatie fiind valoarea sentimentala, daca pot spune, pentru mama.
Si acum intrebarea: se mai poate solicita rezolutiunea contractului, dupa atata timp? In contract se specifica literal 'PRETUL vanzarii consta in obligatia cumparatoarei ...'
Din informatiile culese, inteleg ca termenul de prescriptie este de 3 ani, care curge de la ultima neindeplinire a unei obligatii. Singura exceptie de la acest termen ar fi situatia in care pretul stipulat in contract nu a fost platit.
Multumesc si scuze pentru postarea kilometrica, am incercat sa dau cat mai multe detalii.