Am fost la notar, existra un testament facut la notar, eu mi-am acceptat succesiunea (care stiu ca aveam timp un an sa o accept), dar doresc sa ii atac testamentul in instanta. Eu am martori la care mama mea a spus ca ii era frica de el si multe altele, martori cat de urat verbal se comporta cu ea (el fiind drogat si posibil schizofrenic fara tratament). Mama era o persoana care nu se plangea la nimeni de problemele ei (adica cum se spune nu dadea din casa) dar vecinii au auzit crizele lui de injuraturi asupra mamei) inclusiv cei de pe salvare i-a spus ca nu a avut grija de ea.martori la care spunea ca daca nu ii dau partea mea de mostenire atunci el nu mai are nimic de pierdut si ca ma va omori, Dealtfel i se repeta in mod repetat mamei ca daca nu ii lasa lui tot cu testament atunci el ma ma omori. Iar din august de la amenintari verbale a trecut la agresiune si amenintare cu moartea si scris mesaje pe masina aproape zilnic si distrugere masina fapt pt care de fiecare data am depus plangeri penale si pt distrugere urmand chiar sa se deschida cat de curand un proces. Am vreo sansa sa anulez in instanta testamentul? Va multumesc
Luni 25.09.2017 merg la notar si doresc sa deschid succesiune. Mama a decedat in 16 martie 2017. Apartamentul mamei nu ma intereseaza deoarece eu in 2003 am primit un apartament (care a apartinut parintilor ei) si mama a spus ca ap.ei sa ramana lui si eu ii respect dorinta. Dar restul ca: actiuni , pamant si despagubiri din Bulgaria sa fie impartite in parti egale intre noi doi.
Buna
Suntem 2 frati iar sub amenintarea fratelui mama mea ar fi scris o hartie acasa fara notar,martori etc, ca ar lasa totul fratelui meu . EU avand martori asi putea merge si la tribunal pt anularea acelei hartii daca chiar exista ceva.. Nu stiu nici daca acea hartie ar exista macar deoarece de 6 luni de la decesul mamei el nu a mers la nici un notar (tatal fiind decedat din 1999) doar ma ameninta ca ma omoara si ca sa merg la notar sa spun ca ii las lui totul. El se drogheaza si este si cu probleme psihice trind pe spatele mamei toate viata (avand 48 ani in prezent) Stiu ca exista o lege care apara celalalt copil adica rezerva succesorala. Imi puteti spune daca aceasta rezerva succesorala este de jumatate din mostenire ? sau cat la % tinand cont ca suntem doar 2 copii. Va multumesc