avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca colle

Activitate Raluca colle

Tatal copilului meu decedat nu a renuntat la mostenire deoarece pana sa moară ii cerea mamei sale sa ii facă acte pe casa de la parter care trebuia sa fie a lui ,dar mama lui a tras de timp cu scuza ca nu are bani pentru acte. Pana acum doua luni toate actele erau cum am specificat mai sus..unul dintre frati 50/100 din proprietate ii revine lui si cealaltă jumatate a mamei ,adică la bunica. In legatura cu impartirea banilornu s-au facut câte..nu am avut nicio foaie scrisă..totul s-a facut verbal 100/100 deoarece prietenul mi-a spus. Întrebarea mea ar fi alta..daca asa zisa soacră, cu care nu avem nicio legatura, poate sa facă acte celuilalt fiu care are jumatate din casa?se pot face acte in lipsă firului decedat? Având in vedere ca are doi copii minori?
Multumesc pentru răspunsuri!
In urma cu 2 ani, tatal copilului meu a decedat de cancer..În urma decesului copilul său nu a ereditat nimic deoarece nu poseda niciun bun material deoarece avea datorii la stat. As dori sa aflu daca datoriile pe care le avea devin datorii pentru fiul său ??Tin sa precizez că in trecut a fost căsătorit, dar nu au divorțat si din aceasta căsnicie exista un al copil.La momentul decesului a rezultat casatorit cu doi copii din casnicii diferite.
Un alt fapt ar fi ca tatăl copilului meu provenea dintr-o familie cu alți 3 frați..doi bărbați si o femeie..total 4 frati.Cu 4 ani înaintea mortii prietenului meu (decedat în 2015) a murit tatal său exact în 2011. Tatal prietenului meu avea ca proprietate o vilă cu doua etaje impartita in felul urmator : parterul compus din bucatarie,salon,baie, doua dormitoare si o mica dispensa,iar cele doua etaje in felul urmator: o
( intrare separată cu cea a apartamentului de la parter..) hol cu scări..Primul etaj este compus din doua apartamente separate, fiecare cu intrare diferite si compuse din bucatarie,baie, dormitor si dispensa.La al 2 lea etaj doua terase cu intrare separata aparținând celor doua apartamente de la primul etaj.
Din spusele prietenului meu el nu a facut acte pe vilă la niciunul dintre copiii in viața( tin sa precizez că toți copiii erau în viața la momentul decesului) si în plus în casa decedatului au gasit ascunsi 40 000 euro. În urma decesului am înțeles ca pe vila au devenit proprietari unul dintre copiii si sotia decedatului încă in viață. Banii au fost impartiti intre copiii, 40 000 euro, 10 000 euro copil. Tin sa precizez că din auzite ca pe o parte din casa proprietar este unul dintre frati..adică pe un apartament de la primul etaj si pe o terasa. Nu stiu daca fratele are acte pe partea lui,dar am descoperit ca in urma decesului tatalui au devenit 50/100 un frate si 50/100 sotia. Cealalta parte a vilei ,adică celalalt apartament si parterul nu au fost împărțite prin acte. Fără niciun act fratii , verbal, s-au înțeles între ei si au împărțit restul casei adică celalalt apartament de la primul etaj sa revină la unul dintre frati (la soră ), parterul si cealalta terasa celorlalți doi frati adică fratele major si minor (prietenul meu, tatal copilului) verbal nimic scris. Tatăl copilului meu a despagubit fratele major cu 10 000 euro ajungând la un acord verbal ca dupa moartea mamei lor,el sa devină unicul ereditar pe parter si terasa de la al 2 lea etaj.Tin sa precizez că fratele minor a murit de boală în 2015 de cancer, inainte mamei si fară a face acte pe partea de la parter si terasa care ar fi trebuit sa fie a lui. Ca ereditari au rămas cei doi copii minori, efectiv o fata de 16 ani din prima căsnicie, si un băiat de aproape 4 ani. Întrebarea mea ar fi urmatoare: partea tatălui copiilor decedat in 2015 cui ii revine având in vedere ca nu au fost făcute acte pana la momentul decesului? Poate bunica copiilor minori sa facă acte pe partea sa ,adică pe parterul vilei si pe terasa, celorlalti copii in viață? Fără ca nepoții sa fie despagubiti ? Copilul meu are vreun drept la casa?