Multumesc de raspuns.Tocmai de asta am recurs la indrumarile dumneavoastra.Ma adresez in calitate de proprietar ,unul dintre proprietarii care doresc sa faca aceste lucrari.Ne ajuta un mester autorizat,nu o firma de specialitate,iar izolatia se doreste a fi facuta pentru o parte a blocului.De aceea,banuiesc ca nu se poate lua in calcul un certificat energetic pentru scutire de impozit.Nu avem in vedere o eventuala scutire de impozit ci doar imbunatatirea confortului si a calitatii mediului in care traim si economii la incalzire-racire.O parte din tencuiala fatadei blocului e cazuta,lucrari de reparatie se impun oricum.Am luat in considerare ca in loc de doar o reparatie sa facem mai mult,nu doar estetic ci si functional - izolare termica.
De la urbanism ni s-au cerut multe: memoriu tehnic, proiect, CF bloc, CF-uri apartamente care urmeaza a fi izolate, plan de situatie si sigur vor urma si alte ....hartii.
Nu cerem finantare,o facem pe banii nostri.
Nu construim ,nu darimam si nu modificam nimic.
Ceea ce ni s-a cerut de la urbanism ni se pare exagerat.
Nu am reusit sa gasesc nici o informatie exacta despre actele necesare autorizarii ,iar legea e greu de inteles pentru neinitiati.
De aceea va intrebam si va rugam sa ne indrumati pentru a nu ni se cere nici mai mult nici mai putin decit ce este legal necesar pentru lucrarea ce dorim sa o facem.
Buna ziua,
in conditiile in care blocul nu are asociatie de proprietari, o parte a proprietarilor ( tronson vertical et.1-et.4) doresc sa faca reabilitare termica in regie proprie fara schimbarea nici unei caracteristici a blocului (structura,culoare) decit cea de eficienta termica,intrebarea este: se poate obtine autorizatie de la primarie?Stiu ca este nevoie.
Daca da,care ar fi documentele necesare autorizarii?