avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Marian T.

Activitate Marian T.

Salutare tuturor,

As dori sa ma indrumati cu cateva solutii / explicatii, in legatura cu importul de cafea din UE (in principal din Germani).

Mentionez ca de-abia am terminat liceul, si sunt putin "in pom" cand vine vorba de drumul birocratic, sistemul juridic, si in mare cam tot ce inseamna hartie + institutie publica.

Ce stiu pana acum: Deschid un SRL (SRL-D?), dau comanda online, coletul vine la punctul postal (cu valoarea de peste 150 EUR - se plateste 9% TVA (fiind aliment?)) + 3.3% conform TARIC (taxe vamale), achit taxele (presupun ca tot pe loc), ajung cu coletul "la firma" impreuna cu factura. Aici am un mic gol pe care nu-l inteleg (pe net apar n variante), cum bag marfa in firma?, presupun ca trebuie sa dau factura contabilului. Dupa asta, pun cafeaua la vanzare, cu pretul meu, emit bon, platesc tva + impozit pe profit o data pe an...

Intrebari:
1. Ce este gresit in modelul de mai sus d.p.d.v. al actelor ? Sunt sigur ca-mi scapa multe, deoarece pare prea simplu...
2. Daca pachetul de cafea n-are acel sticker cu traducerea ambalajului (acesta fiind in engleza afisat), este vreo problema? Ma intereseaza sa vand direct la client (retail), si in baruri, nu vreau sa le bag in magazine (distributie la raft?).
3. Daca brandul nu este in tara, pot vinde in regim retail fara permisiunea lor directa? Daca achizitionez prin firma produsele lor.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri, si pentru timpul dedicat. Daca am gresit categoria forumului, rog moderatorii sa-l mute unde trebuie.