avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate zen0

Activitate zen0

Am întrebat deja câțiva avocați însă toți au refuzat pe motiv că nu au colaborator în Ungaria și nici nu au disponibilitatea de a se deplasa acolo. Mă gândesc că și avocatul care preia cazul ar avea pretenții materiale peste medie având în vedere că este un caz mare consumator de timp. Din acest motiv am și fost personal în Ungaria pentru a investiga situația însă ca să mă exprim plastic, "îi doare-n cot pe unguri de procesele din România".

Având în vedere că pe 22 sept este prima înfățișare,
- cum mă pot scuza legal că simt nedreptățit deoarece sunt în imposibilitatea de a aduce dovezi din Ungaria?
- se poate eventual cere transferarea procesului la o instanță din Ungaria unde să-mi pot angaja un avocat de acolo care să aibe acces facil la documente ?
- "însușirea de bunuri aparținând defunctului..." nu este totuși "furt"? Este normală procedura de a da pe cineva în judecată pentru furt fără a sesiza Poliția în prealabil ?
Sunt victima unei situații pe care eu o cataloghez drept înșelăciune.
Despre ce este vorba:
- locuiesc la graniță cu Ungaria. În anul 2014 un cetățean maghiar aflat pe raza localității mele suferă o problemă medicală (stare de rău). Considerând că fac o faptă bună, îl urc în mașina proprietate personală și-l trec granița ducându-l direct la spitalul din localitatea maghiară.
- în anul 2016 primesc o somație de la un avocat din România care susținând că-l reprezintă pe urmașul cetățeanul maghiar pe care eu l-am dus la spital în 2014 (bătrânul avea 72 de ani și decedase între timp) îmi solicită suma de 1500 lei + onorariul de avocat pe motiv că mi-aș fi înșușit anumite bunuri aflate în posesia bătrânului la momentul în care i se făcuse rău. Termenul de plată era de 3 zile !!!
-anul acesta, 2017, sunt citat la tribunal în calitate de pârât pe același motiv, plata 1500 lei + onorariu avocat + cheltuieli de judecată. În probatoriu se menționează citarea la interogatoriu a doi martori, persoane pe care nu le cunosc. Pe 22 sept este primul termen!!!

Personal sunt șocat de această situație absurdă. Dacă sunt acuzat de furt (căci asta se insinuează) nu ar trebui să se ocupe Poliția de acest lucru? Pentru a înțelege ce sa întâmplat am fost în Ungaria la Spital, Poliție și un avocat maghiar pentru a cere un fel de hârtie/adeverință/notă pentru a ști ce sa întâmplat însă peste tot am fost refuzat pe motiv că legea protejează dreptul la viață privată a cetățenilor, eu nefiind membru al familiei nu îmi pot oferii informații de nici un fel despre cetățeanul maghiar respectiv. Hârtiile de citare la tribunal din România neavând nici o valoare în acest caz.

Rămân pentru mine următoarele nelămuriri:
- de ce sa ajuns la tribunal și nu la poliție în acest caz (pentru că eu mă simt 100% acuzat de furt)?
- am scris la consulatul Român din Ungaria și mi sa răspuns să-mi angajez un avocat, ei nu mă pot ajuta cu nimic.
- cum pot afla eu ce sa întâmplat defapt în Ungaria, dacă acolo există vre-o investigație în acest caz?
- nu mi-am angajat avocat pentru simplul motiv că onorariul este totuși o sumă mare pentru mine (am 63 de ani și 750 lei pensie). Chiar dacă aș câștiga procesul iar pârâtul ar fi obligat să achite toate cheltuielile eu cum aș putea să le recuperez din străinătate dacă el nu ar plăti de bună voie?

PS: pe de altă parte iau în considerare și faptul că această situație să fie un abuz din partea avocatului român! Pe citația de la tribunal se precizează că se solicită judecarea în lipsă a reclamantului iar Împuternicirea Avocațială nu este semnată iar în locul semnăturii sa menționat că "semnătura nu este necesară întrucât avocatul atestă identitatea părților" !