Buna seara ! As mai avea nevoie de o informatie.Matusa mea este vaduva insa inainte ca sotul ei sa decedeze a divortat,are 2 copii minori prin urmare copiii au dreptul la pensie de urmas din partea tatalui avand in vedere ca sotul era pensionat pe caz de boala.matusa este plecata in strainatate iar tutorele legal al copiilor a ramas fratele mai mare a acestora in varsta de 28 de ani .intrebarea mea este : ce documente sunt necesare pt cerere pensie de urmas pt minori ? Dat fiind faptul ca mama lor lucreaza inafara iar tutorele legal si cel care are este indreptatit sa depuna cererea este fratele minorilor.este nevoie de vreo legalizare a unui document ? Multumesc anticipat pt raspuns !
Buna ziua ! Am aflat de curand ca sunt insarcinata in 6 sapt.in momentul de fata sunt casatorita si cu domiciliul in Romania dar iau somaj din Italia pana in decembrie. as dori insa sa-mi fac asigurate medicala in Romania pt ca din Italia sunt asigurata dar nu am cardul european de asigurare.mentionez ca sotul meu este somer.ce-ar trebui sa fac ? Multumesc anticipat !