avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate MateiPN

Activitate MateiPN

Multumesc pentru timpul acordat revizuirii situatiei expuse.
Toate raspunsurile au fost de folos si m-au facut sa analiez situatia din mai multe unghiuri si de posibilitatile de care dispun din punct de vedere legal. Am sa cer sfatul si ajutorul unui avocat in legatura cu ceea ce as putea face si ce sanse am daca apelez la parchet.
Multumesc inca o data.
Numai bine.
Faptul ca mi s-au adresat in mod direct cuvinte jignitoare si amenintari, ambele mentionate in reclamatia facuta contra bisnitarului, nu poate fi considerata stare de necesitate?

In ideea ca daca o parcam in alte locuri fara sa fie supravegheate putea foarte bine sa saboteze vehiculul. Eu si in momentul de fata am autoturismul parcat in raza de actiune a camerelor de supraveghere a politiei locale in caz de vandalism sau altele mai grave.

Iar bisnitarul este tot liber, face aceleasi activitati de schimb valutar ilegal in apropierea magazinului. Dupa cinci luni de la reclamatie. Asta in ideea ca el m-a amenintat, am facut reclamatie si nu mi s-a adus la cunostinta nimic cu privire la reclamatie si cum decurge situatia.

Practic eu nu-mi permit luxul de a parca masina in apropiere intr-o parcare nesupravegheata fara sa ma simt amenintat, in pericol.
Buna ziua,

Ma numesc Matei si din data de 18 Aprilie lucrez intr-un magazin cu schimb valutar. In data de 24 Aprilie am avut de-a face cu bisnitarul orasului care m-a amenintat. Am facut reclamatie la politie precizand data la care am fost amenintat(24 Aprilie) in jurul orelor de dimineata inspre amiaza.
Aveam masina parcata in spatele magazinului inainte sa fiu amenintat. Dupa ce m-a amenintat, m-am temut pentru siguranta mea si am parcat in fata magazinului, intre trecerea de pietoni si indicatorul de oprire interzisa sa o poata vedea lumea sa nu ii poata face ceva. indicator pus acolo pentru ca soferii sa nu opreasca in statia de autobuz. Inainte si dupa trecerea de pietoni se parcheaza zi de zi de ani de zile de toti soferii din imprejurimi si de alta nationalitate.
Peste ceva timp, cateva luni, proprietarul masinii a primit instiintari(doua) sa informeze politia cine a condus masina, nu a reusit deoarece era in spital. Nu a reusit sa trimita la timp datele celui care a condus(datele mele), a primit doua amenzi, cate una pentru fiecare instiintare. Acum sunt nevoit sa contest amenzile primite de proprietar. Proprietarul este dispus sa imi dea foaie de la notar pentru a o reprezenta si pentru a recunoaste ca eu am condus si am oprit neregulamentar(motivul invocat de politie pentru a cere datele soferului).
In randurile de mai sus am vorbit de doua amenzi.
Bisnitarul intr-o zi radea si imi spunea faptul ca "urmeaza sa mai primesc amenzi". Avand in vedere ca i-am facut reclamatie, el se stie cu toata politia din oras, orasul fiind mic, toti fiind prieteni, am concluzionat eu.
Dupa ce mi-a spus bisnitarul ca urmeaza sa mai primesc amenzi, asa s-a intamplat. Proprietarul masinii a mai primit o instiintare cum ca trebuie sa o completeze si sa o trimita. Am completat-o si am trimis-o politiei prin posta romana fara semnatura de primire. Inca nu am primit amenda si nici un avertisment dupa ce am trimis informarea. Trebuie sa mentionez ca amenzile primite de proprietar pentru ca nu a informat politia la timp erau pentru oprire interzisa in luna Mai. Aceasta, cea de-a 3-a instiintare era cu privire la oprire interzisa, in data de 24 Aprilie dupa orele dupamiezii, dupa ce am fost amenintat.
Au mai urmat doua cereri de instiintare, ambele din luna Mai. Un total de 5 amenzi pentru oprire interzisa. Toate instiintarile pentru a informa politia cu privire la datele soferului le-a primit proprietarul masinii. Primele doua nu au fost trimise la timp si a primit amenzi. A treia am completat-o si am trimis-o politiei. A 4-a si a 5-a le-am completat personal si au fost trimise cu cerere de semnatura de primire.
De mentionat, eu cred ca politia face un abuz in favoarea bisnitarului pentru ca am facut reclamatie impotriva lui, din prima zi in care m-a amenintat. Dimineata m-a amenintat, dupa-amiaza a trecut politia cu radarul si mi-au facut poze la masina.
Tin sa precizez ca unde am oprit, parcat, a fost parcare cu plata inainte, pe prima banda. Acolo este un market, un magazin de covrigi, restaurant(impinge tava) si un chiosc cu paine. Mentionez acestea sa intelegeti ca acolo parcheaza toata lumea, indiferent ca e statie de autobuz, ca este indicator de oprire interzisa. Eu am oprit inainte de semnul de oprire interzisa, dupa trecerea de pietoni la aproximativ 10metri, pe prima banda(nu pe a2-a) fara sa perturb circulatia si fara sa pun in pericol pietonii pentru ca ei sa fie vizibili de catre ceilalti soferi.
As dori, daca aveti bunavointa sa ma ajutati. Este vorba de cinci amenzi in mai putin de o luna de zile, toate pentru oprire interzisa.
Cum pot contesta amenzile primite de proprietar sa le primesc eu sau sa le anuleze pe toate cinci simtindu-ma amenintat de bisnitarul care se stie cu tot orasul inclusiv cu cei de la politia rutiera. Am si poza cum bisnitarul sta de vorba cu un politist. Nu stiu daca ajuta la ceva. La fel, camerele de filmat ale politiei locale pot dovedi faptul ca zilnic acolo sunt parcate masini si nu ii sanctioneaza nimeni.
Inteleg sa primesc, o amenda, doua. Mi le asum si platesc pentru ca nu am oprit/parcat in alta parte insa pana sa aflu ca sunt camere de supraveghere in alte locuri si as putea sa parchez in alta parte nu mi-am schimbat locul de parcare pentru a putea avea masina in vizor.