avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut_Aurel

Activitate Ionut_Aurel

Buna seara,
Sunt cetatean roman casatorit de 7 ani + 2 copii ambii cetateni romani. Precizez ca sotia mea este catetean Vietnamez si este in posesia unui permis de sedere romanesc valabil 5ani,
Din Julie2016 muncesc si locuiesc impreuna cu familia in Germania in conformitate cu prevederile legale.
Sotia mea are un copil (respectiv 11ani) din prima relatie si care a locuit si locuieste in tot acest timp cu tatal ei (respectiv in Vietnam).
Recent am inaintat o cerere de obitinearea visei (90zile) catre Misiunea Diplomatica a Germanei in Vietnam. Am adus la dispozitie toate evidentele/ documentele cerute, inclusiv forma legala (ivitatia) care a fost obtinuta si emisa de autoritatile locale Germane. ( unde eu sunt inregistrat)
Mentionez ca Misiunea diplomatica a Germaniei in Vietnam a refuzat emiterea visei pe motiv ca, citez (in traducere) ''suspectam intentia ascunsa a reintregirii familiei''.
Desi am inaintat o Scrisoare de remaniere/ plangere impotriva decisiei unde am specificat temeiul Consiluliui Parlamentar UE si Directiva pe 2004 privind circulatia catatenilor UE si a membrilor acestora, am motive (nu pot relata deoarece ar fi mult prea lung continutul) sa cred ca Autoritatile Germane sunt foarte retinute in acordarea vizei, desi decizia acestora este total absurda si fara nici o baza concreta.
Datorita celor de mai sus, sunt hotarit sa apelez la Autoritale Romane in vederea solutionarii.
Recent sotia mea a redobandit custodia copilului pana la varsta de 18 ani, acord consimtit de ambele parti (sotia mea + tatal copilului).
As dori sa indrumati parcursul mai usor si as aprecia comentariile/ adaugarile dvs la cele de mai jos;
- Fie sa optez pentru cererea vizei (90zile) Misiuni diplomatice Romane in Vietnam, asa presupus ca va fi foarte usor, iar ulterior cand minorul va sosi in Romania, sa inaintez o cerere de obtinere a unui permis de sedere romanesc pentru membri de familie, insa nu stiu in ce masura este posibil si timpul de procesare'
- Fie sa optez pentru cererea unei vize de reintregire de familie, cu obtinerea acesteia la Misiunea Diplomatica Romana in Vietnam dar ma tem ca va dura foarte mult;
- Si/ori a avea in vedere adoptia minorului, dar nu stiu in ce masura este posibil si cat va dura acest termen.

multumesc anticipat
Ionut