avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate Tatal in cauza

Activitate Tatal in cauza

Stimata doamna Martonze, eu doar afirm ca nu e nici moral si nici legal sa nu poti beneficia de relatii personale cu propriul copil nici macar 10 minute intr-o pauza scolara.
Sa stiti ca din cauza persoanelor care au aceeasi mentalitate ca a dumneravoastra, cea mai proasta decizie sociala pe care o poate lua un barbat dupa divort, este sa-si doreasca sa continue sa fie " TATA " pentru copilul sau.
Nu pot sa inteleg cum de un fapt atat de simplu cum e petrecerea a 10 minute cu propriul tau copil,( chiar si intr-o pauza), poate genera atata inversunare din partea unora.

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara ; speculanti ai frumoaselor principii "

Cineva spunea candva ca pe Pamant sunt 7.400.000.000 de persoane, dar mult mai putini oameni.
Citind comentariile de pe aici, nu pot decat sa-i dau dreptate.

E ultima mea interventie.
Toate cele bune!
In perioada 2012 -2017, Politia a fost chemata de 4 ori de catre institutia de invatamant.

Conform Ordinului Ministrului privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din 31 august 2016 la art 173 alin 5 : " "Părintele, tutorele sau susținătorul legal are obligația ca, cel puțin o dată pe lună, să ia legătura cu profesorul pentru învățământul preșcolar/învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar/profesorul diriginte pentru a cunoaște evoluția copilului/elevului. Prezența părintelui, tutorelui sau susținătorului legal va fi consemnată în caietul educatoruluipuericultor/educatoarei/învățătorului/institutorului/profesorului pentru
învățământ preșcolar/primar, profesorului diriginte, cu nume, dată și semnătură."


Repet , nu ma duc la scoala sa-mi vizitez copilul , dar daca tot am ajuns la institutia de invatamant , profit si-mi vad si copiii.

Elena 138 spunea : " trebuie sa retineti ca, in relatia cu scoala, sunteti strain ".
Nu este adevarat . Sunt beneficiar secundar al sistemului de invatamant .
Conform art 79 alin2 din Legea Invatamantului nr1/2011 " Beneficiarii secundari ai invatamantului preuniversitar sunt familiile anteprescolarilor, ale prescolarilor si ale elevilor."

Iar art 80 alin 1 din aceeasi Lege a Educatiei spune ca " Invatamantul preuniversitar este centrat pe beneficiari."


Francisc Gerber a scris :
Considerați cumva prin absurd, că la momentul pronunțării divorțului se schimbă cumva statutul copilului, în sensul ca acesta are alt tratatment fiindcă părinții lui sunt divorțați, făță de un alt copil care nu are părinții divorțați?
Apreciați că din această cauză, părinții divorțați au cumva mai multe drepturi decât părinții încă nedivorțați, astfel încât să viziteze copilul în păuza dintre ore?


Da, la momentul divortului se schimba statutul copilului si al parintelui divortat. Au un oarecare "handicap" fata de ceilalti copiii si parinti nedivortati, care se bucura liber si neingraditi de viata de familie.
Domnule Francisc Gerber ,daca considerati normal ca o persoana ce-si pierde un picior sa beneficieze de mai multe drepturi decat persoanele care inca au ambele membre inferioare, de ce nu considerati normal si faptul ca un copil ce are parintii divortati sa beneficieze de un tratament un pic "diferit " fata de ceilalti copii cu parinti nedivortati? Nu trebuie ajutat si el prin masuri care sa compenseze acel handicap ?

Prevederile Regulamentului scolar si Ordinul Ministrului pe care multa lume le invoca aici pe forum sunt legislatie secundara si nu pot anula drepturile si obligatiile pe care ni le impun Constitutia Romaniei art 26 si art 8 sin CEDO , ce garanteaza dreptul la viata de familie.

Acest Ordin al ministrului este neconstitutional si incalca prevederile Constitutiei.
Art 26 din capitolul drepturi si libertati fundamentale spune ca :
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

Nemaivorbind de drepturile copilului, eu in calitate de fiinta umana, parinte si beneficiar secundar al sistemului de invatamant am dreptul oare de a beneficia de aceasta viata de familie, doar in afara scolii ?

Cred ca nu. Conform legislatiei nationale si internationale copiii si parintii au dreptul de a obtine si intretine relatii personale in mod constant si nerestrictiv. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar si în interesul superior al copilului.


Dispozițiile art. 4 din Convenția asupra relațiilor personale care privesc copiii ratificată de România prin Legea nr. 87/2007 consacră dreptul fundamental atât al copilului cât și al părintelui, de a obține și întreține relații personale în mod constant și nerestrictiv: "Copilul și părinții săi au dreptul de a obține și de a întreține relații personale constant. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar în interesul superior al copilului."

Deci daca aceste relatii nu pot fi restranse sau excluse de ce la scoala este chemata politia in pauze ?




Buna ziua!
Sunt tatal in cauza.
Inca de la inceput doresc sa mentionez ca exercit autoritatea parinteasca comuna impreuna cu mama copiilor mei.
Nu este vorba de nici o vizita a copilului la scoala. Daca tot vin sa vorbesc cu cadrele didactice despre situatia scolara a copiilor mei ( cand a sunat invatatorul la 112 venisem sa vorbesc cu scoala despre faptul ca fiica mea face religie desi eu nu am facut niciodata cerere in acest sens ) si avand in vedere ca vin de la 3.500 de km si fac 9 ore dus si 9 ore intors intre avion si masina, profit si-mi salut si copiii si relationez un pic cu ei intr-o pauza. Reprezinta acest lucru o problema ?
In Decizia Civila nr 1344 din 19.10.2009 intr-o cauza similara, Curtea de Apel Bucuresti afirma ca nu. Ba chiar referitor la pauzele scolare spune ca : " acesta vizita trebuie vazuta ca o forma afectiva de interes real al rudelor, cu privire la dezvoltarea optima ,intelectuala, sportiva, de socializare etc. a copilului si se inscrie in acelasi tip firesc de dezvoltare a relatiilor personale intre minor si bunica - si repectiv unchiul patern "

Deci daca Curtea de Apel a decis ca pana si bunica si unchiul patern au dreptul sa-si viziteze nepotul in pauze; cum poate cineva refuza acest drept tatalui ?

Asta se intampla in acea institutie de invatamant :

1. Directoarea refuza sa-mi ofere informatii despre propriul meu copil.
( Deoarece infatiseza realitatea din scolille romanesti , inregistrarea din linkul atasat merita ascultata si dureaza doar 40 de secunde .)
Directoarea care desi lucreaza cu parinti si copii nici macar nu stie notiuni bazice de legislatie, precum : autoritate parinteasca , tutela, drepturi ale parintilorsi copiilor si STRIGAND refuza sa-mi ofere informatii, discriminandu-ma " deoarece scoala e obligata sa vorbeasca cu mama care e tutorele legal al copiilor "
Copiii mei nu au tutori ci parinti cu drepturi si obligatii egale si depline.

Despre " Tutela" legea spune ca se instituie de catre instanta de judecata doar cand ambii parinti sunt morti sau decazuti din drepturi"
[ link extern ]

2. Invatatorul minte cand suna la 112 afirmand ca tatal vrea sa plece cu copilul si ca este agresiv, stiind ca daca ar spune ca un parinte doreste sa stea de vorba 5 minute cu propriul copil intr-o pauza scolara nu ar interveni nici un agent de politie.
Cand tatal divortat incearca sa aiba contact cu propriul copil in pauza se suna la 112 si este chemata Politia.
Cat despre ceea ce s-a intamplat in " vizita " la care face referire domnul avocat, pentru cine este curios atasez urmatorul link: [ link extern ]

In incheiere doresc sa spun ca holurile si curtea scolii erau pline de parinti, dar numai pentru mine a fost chemata politia si oricum ar fi , normal sau anormal ca un parinte sa-si vada copilul la scoala in pauze, masura de a suna la 112 este total disproportionata si nu este benefica copilului.
Oare ce a fost in capul acelui invatator ? Cand copilul de 8 ani si-a vazut tatal luat de agentii de politie?
Cine ne educa si ne formeaza copiii ? Ce valori morale sa transmita astfel de "dascali" copiilor nostri?
Suntem o societate care a pierdut nordul, plina de ipocriti si speculanti ai frumoaselor principii.
Multumesc!
Damian