avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate Maria_munteanu

Activitate Maria_munteanu

Răspuns la discuția Studii unversitare de master
La ce se refera "obţinerea de competenţe complementare în alte domenii" din HOTÃRÂREA Nr. 404 din 29 martie 2006,art.3(2) -"Studiile universitare de masterat asigură fie aprofundarea în domeniul studiilor de licenţă sau într-un domeniu apropiat, fie obţinerea de competenţe complementare în alte domenii, precum şi dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică." ?
Din cate stiu cuvantul complementar inseamna "a completa, a intregi" .
In cazul meu ce se completeaza sau intregeste ? Studiile superioare de lunga durata in inginerie .
Cu ce se completeaza sau intregeste ? Cu studii universitare de master in domeniul economic .
Din punctul meu de vedere "obţinerea de competenţe complementare în alte domenii" inseamna o diferenta pe care o dai pentru a putea obtine o specializare in alt domeniu decat cel terminat .
Art 24 (4) din HGR 404/2006 spune : "Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de masterat într-un domeniu se poate face indiferent de domeniul în care a fost dobândită diploma de licenţă. Cunoştinţele specifice domeniului de studiu se verifică pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate, anunţată din timp de I.O.S.U.M."
Se considera ca dupa 5 ani de facultate ai deja ai o pregatire educationala satisfacatoare si nu mai este necesar sa mai tocesti bancile altei facultati timp de 4 ani de zile ca sa faci in mare parte aceleasi materii care le-ai mai facut odata si se vine cu solutia ca omul care vrea alta specializare sa faca timp de 1 - 2 ani o completare de studii la materiile pe care nu le-a facut in cei 5 ani de faculatate .
Asta este interpretarea pe care o dau eu la HGR 404/2006 si astept si parea venita din partea unor juristi, avocati .
Daca este o interpretare corecta sau nu ramane de vazut .
Sunt absolventa a invatamantului universitar de lunga durata (5 ani) a Facultatii de Inginerie , promotia 2007,domeniul Inginerie mecanica, specializarea Ingineria si managementul resurselor tehnologice in constructii .
De curand m-am hotarat sa urmez studiile universitare de master in specializarea MANAGEMENTUL SECTORULUI PUBLIC .
In prezent sunt angajata cu norma de 8 ore, in sectorul sanitar, in functia de referent I (nivel studii PL,vechime in functie 11 ani si 4 luni), in cadrul departamentului R.U.N.O.S.( Resurse Umane Salarizare Organizare Salarizare) si sunt salarizata conform Ordonantei de urgenta nr.115/2004,Anexa 4, pct.16 .
Conform Ordinului Nr.1470 din 28 decembrie 2005 - privind aprobarea Criteriilor privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale în unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, conditiile pentru a fi promovata din Referent I (nivel studii PL) in Referent de specialitate gradul II sau in economist gradul I sunt : diploma de licenta, 3 ani vechime in specialitate si concurs .
Intrebarea mea la care nu a putut sa raspunda nimeni pana acum este daca dupa terminarea studiilor universitare de master pot fi promovata din Referent I(studii PL) in Referent de specialitate gradul II (studii superioare) sau in economist gradul I (studii superioare).
Imi sunt de folos studiile universitare de inginerie mecanica si de master in specializarea MANAGEMENTUL SECTORULUI PUBLIC pentru promovarea de care am spus mai sus ?
In HOTÃRÂREA Nr. 404 din 29 martie 2006,art.3(2) spune ca "Studiile universitare de masterat asigură fie aprofundarea în domeniul studiilor de licenţă sau într-un domeniu apropiat, fie obţinerea de competenţe complementare în alte domenii, precum şi dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică." .
Imi sunt de folos studiile universitare de inginerie mecanica si de master in specializarea MANAGEMENTUL SECTORULUI PUBLIC pentru promovarea de care am spus mai sus , sau o sa fiu nevoita sa ma inscriu la o facultate cu profil economic ?
De la servici mi sa spus ca pentru a promova imi sunt necesare Studii Superioare Economice si ca nu imi folosesc la promovarea pe care o doresc studiile de master .

Va multumesc anticipat !