avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Activitate Tudor Maria

Activitate Tudor Maria

Doresc sa mi se explice daca este legal ca instructajul sa fie facut in afara programului de munca . Mentionez ca lucrez in ture a cate 12 ore, mai exact doua ture de zi de la 08-20 si doua ture de noapte de la 20-08 cu sase zile libere , iar seful CHE ne pune intructajul in timpul liber , pontat 8 ore, locul de munca este la HIDROELECTRICA. Este legal acest lucru? sau e legal ca in perioada de instruire sa tunzi iarba prin curte etc? ce ar fi de facut ca sa eliminam aceste abuzuri?, Sau luna aceasta nu am mers la intructaj si ma obliga sa merg luna viitoare de doua ori , asta e legala?
Cornel Vasile a scris:

Daca initiativa incetarii c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. apartine angajatorului , atunci puteti beneficia de somaj.

Detalii : www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nimeni nu va poate spune daca acționati in instanța prin contestarea deciziei aveti sau nu câștig de cauza.

Deci practic doamna manager dacă nu menționează un motiv pentru care ma concediat primesc șomaj ? Din experiența Dvs astfel de procese se câștiga ? Ce demersuri ar fi de făcut dansa spune ca nu primesc șomaj încă nu mi-a dat decizia de încetare nu știu pe ce articol o v-a încheia , exista vreo varianta pentru ea sa nu îmi acorde Șomajul? .
Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la OMW stație de pompe ca bucătar având semnat un contract cu perioada nedeterminata si 90 zile de proba , ieri am mers la servici si am primit sa semnez o notificare prin care mi se transmite ca sunt concediată cu data de 09.10.2017 urmând sa stau in concediu de odihna pana la acea data , Menționez ca perioada de proba expira pe data de 12.10.2017 . Întrebarea mea este pot beneficia de șomaj ? De ce angajatorul spune ca nu? Luni primesc si decizia de încetare , ce articol va folosi pentru încetare? Dacă acționez in instanța prin contestarea deciziei as avea câștig de cauza ? Ce Ma sfătuiți sa fac , sunt fără servici in pragul iernii cu copii de crescut !!! Numai in România legea e așa batjocoritoare ?