avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate nickfire88

Activitate nickfire88

Buna seara, sunt angajat pentru o companie din UK de 5 ani de zile cu un contract nedeterminat si platesc taxe tot in UK (National Insurance).
In urma crizei Covid am inceput sa lucrez permanent de la distanta, am revenit in Romania din Martie iar in tot acest timp am platit taxe tot in UK, nestiind cand ma voi intoarce.
Pentru ca au trecut 6 luni de cand sunt in Romania, din ce am inteles sunt rezident fiscal acum aici si cred ca voi ramane in continuare avand posibilitatea de a lucra de la distanta.

Ce obligatii fiscale am fiind angajat permanent in UK si platind taxe acolo?
In Declaratia Unica trebuie sa atest platirea impozitului in UK, pentru a evita dubla impozitare sau sunt nevoit sa imi deschid un PFA si sa nu mai platesc taxe in UK?
Avand PFA se pierde automat contractul nedeterminat, practic nu voi mai fi angajatul companiei?
Pot ramane angajat permanent la aceasta companie si sa platesc doar taxe in Romania sau este mai rentabil sa imi infiintez un PFA?

Multumesc
Buna seara,
Va urma sa am un divort si doresc sa stiu la ce ma pot astepta in urma acestuia.
Inainte de casatorie am fost angajat in Franta si am achizitionat 2 garsoniere pe care le-am platit integral.
La casatorie nu am facut nicio conventie matrimoniala (act prenuptial).
Dupa casatorie eu am primit ca mostenire de la parintii mei un apartament cu 3 camere si am achizitionat o casa impreuna cu sotia pentru care platim rate (rata fiind acoperita din chiriile inregistrate de pe urma celor 3 imobile), mentionez ca avem si un copil impreuna.

Intrebarea mea, la ce poate avea access de pe urma acestui divort sotia deoarece din spusele ei in lipsa unui astfel de act, la jumatate din tot, casa chiar daca exista dovada sursei platii ratei prin intermediul contractelor de inchiriere facute la fisc si inclusiv la imobilele achizitionate inainte de casatorie si cel primit ca mostenire.
Imi puteti da va rog un raspuns la aceasta situatie cu legile aferente?
De asemenea va rog imi puteti spune pensia alimentara cum se calculeaza si ce alte sume in bani voi fi nevoit sa platesc dupa finalizarea divortului?

Va multumesc frumos.