avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate Tomita Tomita

Activitate Tomita Tomita

Buna ziua, in februarie 2012 am primit din partea scolii decizia de titularizare pe postul de profesor de fizica, la un liceu din Bucuresti, in baza art 253 din legea nr. 1 pe 2011, ca urmare a indeplinirii conditiilor specificate in lege privind promovarea examenului national in perioada prevazuta de lege (nota peste 7), a obtinerii definitivarii in invatamant, existenta pe post si a viabilitatii catedrei (pe 4 ani-post titularizabil) si existenta solicitarii mele. Nu stiu ce s-a intamplat, dar, sunt anuntat dupa 5 ani ( de la primirea deciziei) de activitate in scoala, ca profesor titular, ca la dosarul meu nu exista decizia de la Isj Bucuresti prin care sa fiu confirmat ca profesor titular, act in urma caruia trebuia sa primesc decizia de titularizare din partea scolii. Deci, eu am primit personal, doar decizia de la scoala; cea de la inspectorat fie a pierdut-o scoala, fie ea nu a existat niciodata. Exista posibilitatea ca scoala sa fi omis sa ceara inspectoratului confirmarea mea pe post. Conform legii, dupa aprobarea titularizarii la nivelul Consiliul de Administratie al scolii, conducerea trebuia sa ceara confirmarea mea pe post din partea ISJ Bucuresti si apoi sa imi transforme contractul de munca din perioada determinata in perioada nedeterminata. Scoala nu mi-a intocmit nici un act aditional, asta si datorita faptului ca din neglijenta/comoditate a secretariatului, nici celelalte cadre didactice titulare de multi ani, nu au contracte de munca /acte aditionale la CIM intocmite si nici inregistrarea acestora la ITM. Totusi, in cazul in care nu as fi fost confirmat titular de ISJ Buc., atunci ar fi trebuit ca postul meu sa fie scos la concurs in fiecare an. Ori eu am stiut ca sunt profesor titular, cu CIM pe perioada nedeterminata asa cum scrie in decizia primita in 2012; in acesta perioada de timp am devenit profesor cu grad did I. Intre timp, s-a schimbat conducerea scolii de doua ori si tot personalul de la secretariat. Este posibil sa fiu dat afara din invatamant, pentru neglijenta secretariatului si/sau a conducerii? Ce ar trebui sa fac pentru a-mi rezolva problema? In situatia in care dau scoala in judecata, pot avea castig de cauza?