avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate amalinda

Activitate amalinda

Va multumesc mult! Suntem f bulversati si parintii asteapta asociatia cu sufletul la gura, intrucat vor sa lucreze doar cu psihologii angajati ai clinicii-nu cu mine si prietena mea care suntem medici-pentru ca sunt f buni specialisti, ei au venit la clinica din pricina renumelui meu si a dorintei lor de a lucra cu mine.Parintii au nevoie de acesti psihologi pentru tearapia copiilor lor, dar nu au bani sa plateasca terapia, din acest motiv asteapta asociatia sa poata aduce bani din donatii in asociatie.
Sa inteleg ca asociatia ar putea face un contract de prestari servicii cu clinica? cu conditia ca in asociatie, la vot si decizii sa nu particip eu si prietena mea, doar sotul si ,eventual, sa mai intre altcineva in asociatie?
era vorba de donatiile primite de parinti din partea unor prieteni si care nu pot ajunge sa fie deduse daca nu sunt date unei asociatii non-profit. Donatorii nu sunt de acord cu donatia decat daca vine catre asociatia noastra, in felul acesta sunt siguri ca banii ajung la terapia copilului in clinica noastra. Legat de cine e administrator la clinica-SRL -eu si prietena mea-medici suntem administratori iar la asociatie sotul meu este presedinte, eu vicepresedinte si prietena mea secretar. Ma intreb din ce am putea face adunarea generala a asociatiei daca eu si prietena mea nu am participa la vot. Doar sotul meu ar putea lua decizia? In statutul asociatiei este prevazut finantarea de servicii medicale.
Buna seara! I
Vrem sa facem o asociatie, sotul meu si cu mine , impreuna cu prietena noastra , prin care sa strangem fonduri din donatii, din 2%, o parte stranse de parinti de la cunoscuti si oameni care vor sa ajute copiii cu autism care nu au bani de terapie. Noi suntem medici si avem o clinica, un srl in care lucram efectiva ca medici, sotul meu nu e medic si nu lucreaza in clinica, insa se ocupa de bucataria firmei fara a fi nici administrator nici angajat. In clinica avem angajati cu contract de prestari sercvicii pe PFI psihologi care fac terapie cu copii. Terapia se face decontata de CASMB-f putine ore, cam 1 h pe saptamana pentru doar 36 de copii, cu plata facuta de parinti. Acesti copii au nevoie zilnic de terapie. Asa ca parintii s-au gandit ca daca noi facem o asociatie unde presedinte e sotul meu si vicepresedinte si secretar eu si prietena noastra, ei pot aduce in asociatie donatii de la prieteni, sefi, firme, fomulare 2% , ca sa poata plati terapia copiilor lor asa. Adica asociatia sa plateasca orele de terapie ale copiilor clinicii unde lucreaza terapeutii psihologi. Parintii vor asa pentru ca ei spun ca asa sunt siguri ca banii ajung la terapia copiilor si nu in alta parte, avand mare incredere in noi si pentru ca donatorii doar asa isi pot deduce aceste donatii(firmele) ,altfel refuzand sa doneze bani.Problema de care ne-am lovit a aparut in momentul cand, finalizand asociatia, avocata ne-a spus ca ar fi probleme, pentru ca asociatia nu poate plati clinica, ci ca trebuie sa angajeze asociatia psihologi pe care sa ii plateasca, intrucat asociatia nu are alte modalitati de a finanta aceste servicii psihologice,desi in statutul asociatiei scrie ca poate finanta servicii medicale, de terapie etc. Care este modalitatea de plata catre clinica a terapiei din partea asociatiei? Exista o ilegalitate pentru ca asociatia facuta de noi ar plati servicii de terapie clinicii in care noi suntem administratori? Pare absurd, intrucat copiii vor ramane fara terapie. Va multumesc!!!