avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate Vladut21

Activitate Vladut21

Răspuns la discuția Recuperare salarii restante
Cornel Vasile a scris:

Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/articol_414...

Ma-am uitat peste articol dar totuși nu sunt lămurit cu ceva.
Acolo scrie ca se iau in considerare recuperarea creanțelor din ultimele 3 luni anterioare lunii in care a făcut cererea, adica ea daca lucreaza intre timp mai multe luni și după face cerere tot ii se dau salariile acelea restante din lunile cand a lucrat acolo nu? chiar daca au trecut cateva luni.
Iar acea cerere pentru recuperarea acelor salarii restante se poate face doar după incheierea procesului de insolvență? adica banii ii poate recupera doar dupa ce se da o sentință definitivă?
Buna ziua!
Am o intrebare sau nelamurire mai bine zis si as fi tare bucuros daca m-ati putea ajuta.
O prietena a lucrat la un club de fotbal ca si secretara iar intre timp clubul a intrat in insolventa adica acum e in proces si ea si-a gasit in alta parte de lucru si ar vrea sa plece dar clubul are sa-i dea salariul pe ultimele 3 luni., ea a spus ca i-a zis cineva daca isi da demisia nu mai primeste banii si ca, ca sa ii primeasca trebuie sa ramana la club pana se finalizeaza procesul. Eu i-am spus ca asta e o aberatie pt ca procesul poate dura mult si ea ce face sta acolo fara bani, nu exista asa ceva.
Defapt eu stiu ca ea poate pleca prin acordul partilor cu incetarea contractului de munca la vechiul job si un nou contract la noul loc de munca, iar cand se termina procesul cu insolventa clubului isi va primi banii restanti nu e asa?, dar intrebarea mea este ce trebuie sa faca ea ca sa fie sigura ca isi va primii banii, ce cereri trebuie sa faca si unde trebuie sa mearga?
Multumesc in avans!