avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Activitate andrei.m

Activitate andrei.m

Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o problema pentru care eu inca nu am gasit raspunsuri concrete.

Ieri am ajuns acasa pe la ora 4:30 dimineata, am cautat un loc de parcare timp de vreo 20 de minute si neavand unde sa parchez la o distanta decenta (decenta pentru ca ploua) de blocul in care m-am mutat am parcat pe un loc inchiriat de la ADP de catre un vecin si am lasat un numar in geam.

La ora 5:20 primesc un apel de la un barbat care imi cere sa cobor sa mut masina. Cobor, ma astepta un politist de la Politia Locala, imi cere buletinul si ma roaga sa imi mut masina ca sa poata poza ca s-a eliberat locul. Am parcat in alt loc, de data asta neinchiriat si m-am intors la masina politiei.

Domnul de la volan abia se apucase sa completeze un proces verbal cu datele mele din buletin iar cel din dreapta imi explica ca amenda este intre 500 si 1000 de lei si ca pot plati jumatate din suma in 48 de ore, dar ca nu imi pot inmana procesul verbal pentru ca nu au timp sa il completeze atunci si ca mi-l trimit prin posta la adresa din buletin. Le explic ca nu locuiesc la adresa din buletin si ca doresc sa mi-l inmaneze. Din nou mi s-a refuzat cererea de a mi se inmana procesul verbal din acelasi motiv, proces verbal pentru care precizez ca nu mi s-a cerut semnatura si nici martori nu au fost ( vecinul pe care il deranjasem cu parcarea pe locul "lui" plecase deja in casa iar eu am asteptat pana masina politiei a plecat ).

Nu am reusit sa gasesc legea referitoare la aceste locuri de parcare ca sa pot afla mai multe detalii, dar ma intereseaza si pe mine urmatoarele:

1. Locul de parcare inchiriat de la ADP se poate subinchiria altei persoane de catre cel care a inchiriat initial locul? Sunt curios daca din punct de vedere legal doar masina care a fost inregistrata pentru locul acela de parcare poate parca acolo sau si cineva care sta in chirie si a primit acordul proprietarului poate suna la politie sa semnaleze ca cineva a parcat pe locul "lui" de parcare

2. Unde pot verifica ce autoturism a fost inregistrat pentru acel loc de parcare si pentru ce perioada de timp? Scria cineva pe un forum ca a inchiriat un astfel de loc pe o perioada de 5 ani si nu stiu daca este adevarat. Pe langa asta mai am un vecin care nu locuieste in bloc dar are, din spusele lui, inchiriat un loc de parcare si mi-a propus sa il platesc ca sa pot parca pe locul lui pentru ca el oricum nu sta acolo.

3. Daca imi primesc amenda la adresa din buletin pot face contestatie pentru ca nu mi s-a predat, nu s-a completat la fata locului si pe langa astea nu a fost semnat procesul verbal de catre mine sau un martor?

4. Cele 48 de ore incep de cand au completat procesul verbal sau de cand il primesc? Si daca este de la momentul completarii lui, pot face contestatie pentru lipsirea dreptului de plata in 48 de ore?

Multumesc pentru rabdare celor care au citit pana la final si va multumesc pentru ajutor celor care ma pot lamuri in aceasta situatie!