avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate mariuscol

Activitate mariuscol

Intre timp mergand si pe "teren" unde am vazut aceiasi administratori de asociatii inflamati care cei mai multi sunt pe langa lege si nicidecum nu tin cu propietarii ca si aici (foarte multi care m-au acuzat pentru aceasta intrebare...fara sa argumenteze legal...)care se tem sa nu piarda privilegile. La fel si propietari care se acuza ca "fac paine in casa " ?! Au pisica..vrabie sau soarece ... (!?) Duc gunoiul de 3 ori pe zi (?! ) Nu conteaza ca esti singur si ai o teava sparta si ai pierderi cat unul cu 100 de persoane dar conducte ermetice...pierderile ( de ce pierderi nu ne-a explicat logic nimeni) trebuie impartite la numarul de persoane....Pierderi la un bloc de 75 de mc de apa ? (3 cisterne de 25 de mc ?!) Si multe altele
Vad ca cel mai bine este sa fi supus si tacut ...
Am constat ca cel mai bine a fost ca n-am "publicat-o" /am cenzurat-o . De ce ? Intre timp s-au publicat tot felul de liste cu datornici pe la stat si ghici..s-au facut plangeri impotriva ANAF-ului ?! Pe legea pe care eu intrabam ..La fel si in oras unde am trimis colegii pe la asociatii unele listele erau in "litigiu" si deci nu toate sumele erau "adevarate" S-au dat in judecata pe aceiasi lege (inca n-am intalnit nici cu ANAF nici cu asociatia sau bancile o pronuntare dar ideea au mai avuto si altii ) dar mai bine pentru noi ca ne-am abtinut (cearta era pe site si s-a pus o poza cu "lista rusinii" si apoi acuzati ca am "sters-o"
Domnul Adam Grecul : am incercat cum spuneti dumneavoastra la judecatorii si tribunale dar nu sunt sumele in cifre ci nume si subiectul dosarului ..iar unele procese sunt parolate...(si-am inteles ca degeaba sunt parolate ca on-line nici nu sunt puse / publicate ...dar aici nu discut fiindca n-am vazut ce este dupa acele parole) un link din curiozitate ar fi bine venit
M-am convins ca la noi totul este "incurcat" si neclar...
Mai las discutia doar pentru "dreptul la replica" fiindca asa e normal apoi gata promit sa inchid!
Nu inaite de a multumi la toti care au incercat sa ma ajute
am raspuns ca dumneavoastra si inca cineva m-au ajutat cat de cat legal.Doream si alte opinii tot legale sau cat se pot de legale. Si am spus ca mai las subiectul "deschis" doar pentru aceste opinii dar nici cei care raspund nici eu vad ca nu ne putem abtine si "deviem"
vad ca nu se poate atasa in acest forum cum va pot demonstra ca exista bloc fara asociatii
( intr-un oras in care inca mai sunt servicii de termoficare, gaze si apa comune la acele blocuri au renuntat toti locatarii la servicii comune ) cameliapad a scris:

Acele orase fara asociatii cred ca nu sunt in Romania sau nu au blocuri de locuinte pentru ca altfel nu prea ai de ales, sa faci sau nu parte dintr-o asociatie de proprietari. Asta pentru ca distribuitorii de apa si cei de agent termic refuza sa incheie contracte separate cu proprietarii. Si asta nu e o presupunere ci un fapt de care m-am lovit personal.

Iarati vorbiti "pe langa subiect" desi am promis sa nu dezvolt discutia nu ma pot abtine ( defect
"profesional" ?! ) De unde stiti dumneavoastra cine a fost primul propietarul sau asociatia ?
Si faptul ca sunt orase intregi fara asociatii ? Sau chiar la noi sunt destule blocuri fara ?
Deranjeaza pe multi desfintarea lor ? macoveiv a scris:

In primul rand nu se constientizeaza faptul că în momentul în care ati cumparat apartamentul dvs ati devenit asociat cu ceilalti membri nu va forteaza nimeni deci intre asociati nu există secrete nu ..

@Attila Fehérvári: Acea lista este o fotografie a avizierului, Si bineinteles ca inainte de cererea publicare ( de fapt se postase dar am "cenzurat-o" mergand si la fata locului, nu suntem "trust" suntem pe cont propiu si vrem sa ramanem corecti si echidistanti de aceea ne luam si tot felul de masuri ( nu avem "spate acoperit " ) Doream doar acest raspuns fiindca argumente si contra argumente am gasit si pe " teren" Si de probleme nu mai discutam ca am gasit ba unele foarte grave si la propietari si la asociatii dar asta este o alta discutie. In orice caz nu m-a lamurit mai nimeni ...decat ca la "avizier" este legala..si acolo o sa ramana !
Va multumesc si mai las un pic discutia sa vedem poate aflam si alte pareri
Numai bine !
Acum "concret"
Administratorul unui site este raspunzator de articolele publicate de el sau de persoanele care posteaza pe acel site. Daca o lista de aceasta ( de asociatie ) este publicata pe site ( si-n ziar local) este sau nu legala ? Simplu daca se publica acea lista este legal ? Administratorul publicatie si situluiii se poate "reprosa" ca este responsabil pentru neîndeplinirea obligației de a cenzura sau a împiedica publicarea acestor mesaje ? (articole defăimătoare, provenind de la cititorii site-ului, la adresa unei persoane, de natură a-i afecta acesteia demnitatea, onoarea și stima de sine etc )
Multumesc !
"Club-35" domnule in spatele acestui "sfat" al dumneavoastra cu "bagati mana in buzunar" este obligatoriul ? Nu conteaza daca totul este calculat ok ? Nu conteaza daca ai sau nu dreptate ? Daca esti in litigiu ( te judeci) ? Asa ca oile tacut si supus ? Puteati simplu cu acele citate de ati inceput legale... Eu atat am intrebat nu conteaza restul dar de...
Multumesc " tobosarul" cred ca este un raspuns cel mai apropiat de ce ma intereseaza: daca este sau nu legal...,restul intram in alte detalii si vad ca mai mult deranjez (banuiesc ca sunt presedinti sau alt fel de "administratori" prin asociatii) decat sa primesc un raspuns .Toate cele bune !

" Cornel Vasile "Buna seara si multumesc pentru raspuns ! Acest text si articol de lege nu exprima si asta ? "Art. 71 Noul cod civil Dreptul la viaţa privată Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente"
( [ link extern ]
Am mai auzit "ideea asta" ! Parca si Basescu spunea ceva de genul cui nu-i convine ...sa plece din tara. Chiar langa blocul unde locuiesc sunt patru blocuri fara asociatie..sin oras sunt sigur ca mai sunt nu asta intreb...si doar deviasem de la subiect.Cum n-am plecat din tara desii puteam la fel ma incapatanez sa stau si-n bloc . Intrebarea mea ramane si este alta. Este sau nu legala publicarea acestor liste ?
Multumesc !