avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Activitate nsli8485

Activitate nsli8485

Bună ziua, vă rog frumos dacă puteți să mă ajutați și pe mine cu niște răspunsuri pentru următoarea situație: sunt în CCC, primul copil urmând să împlinească 2 ani pe 20 decembrie. Sunt însărcinată cu al doilea bebe, care urmează să se nască la jumătatea lui martie(aproximativ).
Am inteles că trebuie să mă întorc la serviciu cu 30 de zile înainte ca primul copil să împlinească 2 ani. Adică pe 20 noiembrie probabil. M-am gândit să iau medical imediat cu prima zi de muncă, întrucât la scurt timp voi putea oricum să intru în prenatal.
Prima întrebare pe care o am: întrucât din CCC intru direct în medical, va fi vreo problemă să îmi iau concediul de nastere și lauzie? Este vreun număr minim de zile pe care trebuie să îl lucrez ca să pot beneficia de el? Am voie să îmi iau medical si apoi imediat prenatal după CCC?

A doua nedumerire este in legatura cu valorile care vor fi considerate pentru calcularea noii indemnizații(mă interesează în special pentru luna noiembrie). În noiembrie voi avea indemnizație, dar voi avea și 8 zile de medical. Pentru această lună, indemnizația mi se va considera ca și venit? Mi-e teamă să nu intre în calcul doar concediul medical care va fi mic (fiind pentru doar 9 zile). Sau se vor aduna cele 2 valori și aceea sumă va fi luată în calcul? Știu că se completează un formular de către angajator cu veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului, și sper ca pe noiembrie să fie pusă indemnizația.

Apoi în decembrie voi avea medical, iar din ianuarie voi intra în concediu de sarcină și lauzie(pre și postnatal). Un alt lucru pe care nu îl stiu acum este cum se va calcula concediul medical in decembrie ținând cont de faptul că în noiembrie voi avea și indemnizație și câteva zile de concediul medical.
Vă multumesc!