avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Activitate miron dumitru

Activitate miron dumitru

Răspuns la discuția contestatie proces -verbal rutier
MUltumesc mult!
Răspuns la discuția contestatie proces -verbal rutier
O.K pot sa contest in totalitate p-v ,dar m-am gandit ca in caz ca pierd procesul sa nu platesc amenda integral.Din anumite surse am aflat ca pierzand in instanta s-a marit perioada de suspendare de la 30 zile 60 zile .E posibil?Suspendarea permisului s-a facut cf. OUG nr 195/2002 art 100 al 3 lit f. Multumesc mult,o duminica placuta
Buna,va rog frumos sa-mi raspundeti daca pot contesta partial un Pv sau numai un articol din pv? Iata despre ce este vorba.in urma cu 2 zile la iesirea din loc N mergand spre loc B ,la cca 3-400 de m am observat ca din directia opusa venea o masina (MCV dotata ) de politie cu liminile aprinse si cu care m-am intersectat la un moment dat.in dreapta mea se afla oun prieten care ma insotea in aceasta deplasare. Atunci am presupus ca am depasit vit.legala in acel loc,dar nefiind sigur mi-am continut deplasarea mai ales ca intre loc N si urmatoarea exista o distanta mica de cca 2-300 m intre tablele indicatoare de localitate. Dupa cca 2-300 de matii am observat masina politiei ca ma urmareste cu acceiasi viteza(50/ora ) cu care mergeam si eu am mers mai departe,iar la un moment dat mas.politiei m-a depasit iar agenta din masina(erau 2) mi-a semnalizat cu mina sa opresc ceea ce am si facut. D-na politist mi-a cerut actele le-am prezentat pe toate ,am deschis la cerere portbagajul si i-am aratat trusa med, triunghiurile 2 refectorizante ,stingator.le aveam pe toate.Pe urma s-a deplast la masina unde a predat actele colegului d-sei si s-a intors cu o fiola test alcool .Am facut testul rezultat 0.Au revenit cu procesul verbal in care scria ca am circulat cu 78 km in localitate,si pt ca n-am oprit la semnalul facut cu mana intimp ce sa deplasau in sens opus(faza initiala cand ne-am inersectat bineinteles fiecare pe banda lui) sunt sancionat cuamenda de580lei + avertisment(4 pct ) 3 pct penalizare iar pt ca n-am oprit citez:la semnalul regulamentar de oprire efectuat de politistul rutier din autospeciala (pe care eu nu l-am vazut si nici pasagerul din dreapta) si la semnalele luminoase ale autospecialei se retine permisul si se suspenda dreptul de a conduce pe 30 de zile.In continuare am cerut mai intai proba video spunand ca probabil am depasit viteza dar nu cu cat (78 k/ora .Am fost refuzat spunand nu este obligat sa faca acest lucru .OK !Eu am explicat ca devreme ce am oprit si am fost si verificat si sanctionat am oprit la semnalul facut cu mana,Mentionez ca pe toata durata cand au venit in spatele meu n-au folosi semnalele acustice nici un moment, doar semnale luminoase si au venit dupa mine cca3-400m unde am circulat cu 50/ora,pana am oprit.Ca atare va rog sa-mi spuneti daca prin contestatia DOAR a articolului prin care mi-au retinut permisul si achitand amenda in 48 de ore ,am sansa sa-mi primesc in instanta permisul,in acest fel eu admit ca am fost sanctionat corect pt depasirea vitezei legale. Poate depune marturie martorul care a fost cu mine? Mentionez ca am semnt PV de luare la cunostiinta.V a multumec !