In primavara anului 2015 sotia mea a dorit rezilierea unui abonament de internet mobil la Vodafone, iar acestia au refuzat pe motiv ca abonamentul este stabilit pe o perioada de 24 luni. Nebeneficind de un produs la un pret promotional la momentul semnarii contractului si stiind ca in aceste conditii o astfel de clauza in contract este abuziva, s-a luat hotararea de a nu se mai plati abonamentul. Intre timp pe fir a intrat o firma de recuperari care trimit periodic instiintari prin posta, telefoane sau SMS uri cu privire la dotoria nestinsa, realizata din lunile neplatite. "Datoria" ar fi pe undeva la 600 lei. As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect: o astfel de firma de recuperari creante, are puterea legala sa iti forteze mana sa achiti respectiva datorie sau au doar rolul de a actiona prin intimidare in speranta ca creanta respectiva se poate recupera? Plus de asta, imi vine greu sa cred ca se poate ajunge la recuperarea datoriei pe cale judecatoreasca, cand este vorba de o suma de 600 lei. Deasemenea, nu exista si o prevedere legala cu privire la prescierea datoriilor dupa 36 de luni?