avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Maki4

Activitate Maki4

Ma poate ajuta cineva cu numarul unei legi sau act normativ care prevede ce trebuie sa contina o ancheta sociala efectuata intr-o actiune in civil care are ca obiect program de vizitare?
Răspuns la discuția Executare silita Luxemburg

ori apelati la ministerul justitiei

Cum se cheama procedura pe care trebuie sa o fac prin Ministerul Justitiei?
Răspuns la discuția Executare silita Luxemburg

gi-jane2 a scris:

ce inseamna ca nu plateste integral, s-a stabilit o suma fixa ?

Plateste variabil, dupa chef, dar niciodata 1/3 cum a dispus instanta. Are rata ca si-a cumparat casa acolo, dar acolo casele (nu apartamentele) se vand cu preturi de 6 zerouri.
Cum as putea sa o execut silit pe mama copiilor care nu plateste integral pensia de intretinere? Stiu unde lucreaza in Luxemburg, stiu adresa, stiu venituri, stiu cont. Mama nu are conturi in RO si nici venituri in RO, deci niciun executor din Romania nu ma poate ajuta.
Exista vreo institutie careia ma pot adresa? Sau ma pot adresa unui executor din Luxemburg?

Am uitat sa precizez ca tatal minorilor este un tip cu studii superioare, genul corporatist, deci putin probabil sa lucreze la negru, mai ales in Franta.
Dapix, va multumesc pentru raspunsuri - intr-adevar se pare ca nu am ce executa.

Dar executorul il poate obliga pe tatal sa prezinte veniturile realizate conform declaratiilor de la finante?

De ce considerati ca nu suntem in fata unei infractiuni de inselaciune?
De 6 luni lucreaza in Franta, nu mai lucreaza deloc in Romania.
Tot "buna-credinta" se cheama si atunci cand realizeaza venituri mai mari si nu vrea sa plateasca pensie de intretinere?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!

E posibil ca el sa nu aibe vreun domiciliu valid in Franta si nici sa fie angajat direct in Franta.

Dar scrisorile trimise de executor sau cercetarile din cadrul anchetei judiciare nu pot aduce la lumina elemente prin care sa se afle mai multe informatii?

Ma gandesc ca se poate demonstra usor ca nu este in tara, banuiesc de asemenea ca apar anumite tranzactii bancare, etc...

Faptul ca nu a raspuns la notificarea privind veniturile, nu constituie un "inceput de dovada"?

De ce nu este inselaciune?
Am o sentinta prin care s-a dispus ca tatal copiilor sa plateasca o pensie in cuatum de 1/4 din veniturile acestuia, iar acesta plateste o pensie in suma fixa de 12 luni: 600 lei, conform veniturilor realizate la acel moment.

Doar ca de 6 luni lucreaza in strainatate si e destul de putin probabil ca acum realizeaza aceleasi venituri in Franta cu cele realizate in Romania.

E posibil ca el sa nu aibe vreun domiciliu valid in Franta si nici sa fie angajat direct in Franta.

Cum pot proceda in acest caz?

I-am trimis deja prin executor o notificare prin care sa precizeze veniturile, dar bineinteles ca nu a primit-o deoarece este in strainatate.

1/ As putea face o plangere penala de abandon de familie? Tinand cont ca nu si-a vazut copiii de 1 an de zile?
2/ As putea face o plangere penala de inselaciune? Am vazut articolul din codul penal, dar cumva minciuna nu este evidenta, ci doar se deduce prin faptul ca platind aceeasi pensie, el realizeaza aceleasi venituri. Sunt sanse sa fie admisa o astfel de plangere?
3/ Plangerea penala se depune la domiciliul tatalui sau la domiciliu copilului?
4/ As putea sa merg la un executor si sa cer obligarea tatalui sa arate care sunt veniturile pe care le realizeaza?
5/ Poate executorul face mai mult de atat? Sa afle unde lucreaza in strainatate, etc..
6/ Sau poate aveti alte sugestii - as aprecia sincer orice idee care sa ma ajute.

Multumesc anticipat.
Pentru un IMM, sunt impozite de platit daca micsorez capitalul social majorat anterior din profitul nerepartizat?

As putea sa fac micsorare capital social si trecerea sumelor din nou ca profit nerepartizat? Si ulterior acesti bani sa fie distribuiti ca dividende (5% + sanatate).

Din acest articol mai vechi, inteleg ca platesc impozit pe PF de 10%. E corect?
[ link extern ]