avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanc2005

Activitate bogdanc2005

Cf-urile sunt iesite de mai bine de 2 ani, toti avem contracte de curent, tv...restul de facturi vin pe constructor adica gaz, apa si la salubritate (platim o suma/apartament dar nu am fazut contractul) Nu avem acces la facturile de apa, curent spatii comune si gaz (gaz e o factura pt ca este centrala de bloc). Ni se transmite cat avem de plata fara sa vedem factura finala. Dupa ce platim nu primi absolut nimic cum ca am platit (chitanta...). La factura lunara se adauga tot felu de abonamente pt centrala de bloc, revizii, pompe care se schimba fara a oferi dovada la ce s-a facut defapt (factura piese+manopera).
Nu e o solutie deloc normala si nu stiu cum se poate iesi de aici...
Asa cum ziceti dvs nu se poate face pt ca exista persoane suficient de naive incat sa creada ce zice constructorul si sunt dispuse sa astepte pe termen nedeterminat.

Sesizarea sa fie facuta pt ca nu doreste constructorul sa prezinte facturile pe care le primeste pe numele sau. Practic platim in orb si probabil si la negru pt ca nu primim chitante ori alta dovada a platii.

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 in cazul imobilelor de locuit activitatea de administarrea este necesar sa fie asigurata prin asociatie de proprietari
Pentru infiintarea asociatie de proprietari,parcurgeti procedutra prev de disp L nr 196/2018

Exista vreo institutie care poate fii sesizata in acest sens?
Buna ziua,

In blocul in care locuiesc constructorul minte de vreo 2 ani ca se va ocupa de crearea unei asociatii de locatari dar nu a facut concret nimic pana acum. Incaseaza banii fara a elibera chitante, nu prezinta nici o factura (electricitate,apa...) cu toate ca i s-a solicitat acest lucru, platim tot felu de revizii fara sa putem vedea/verifica daca s-a facut ceva... Intrebarea mea este daca se pot rezolva in instanta aceste lucruri? Si daca da cum se poate incadra acest caz?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Bloc nefinalizat
Sa inteleg ca nu exista nici o solutie ?
Răspuns la discuția Bloc nefinalizat
Buna ziua,
in contract nu e mentionat nimic legat de starea generala a cladirii in momentul predarii apartamentelor...
Buna seara,
locuiesc intr-un bloc in care nu s-au finalizat toate lucrarile (peretii de pe casa scarii nu sunt finisati, masti rigips partial facute fara a fi finisate, un asa zis parc care nu este finalizat, diverse grile metalice de aerisire lipsa fiind acoperite cu lemne...) Blocul mai are doar 2 apartamente de vanzare restul fiind vandute. De mai bine de 18 luni nu s-a mai facut nimic la bloc. Apartamentele au fost vandute de copiii persoanei care a construit blocul, acestia dobandindule probabil prin cesiune. Intrebarea este ce parghii avem sa determinam finalizarea lucrarilor in conditiile in care suntem mintiti ca se vor realiza toate cele enumerate? Asociatia de locatari inca nu exista.
O seara frumoasa.
Buna seara,
La achitarea unui avans pentru un apartament nou, cine plateste contorul de curent? Momentan se lucreaza inca cu curent de santier in cladire.
Apartamentul nu are inca CF si constructorul mi-a cerut o suma de bani pentru a monta contorul de curent.
Buna seara,
doresc sa achizitionez un apartament cu prima casa. O parte din apartament o voi plati cash si o parte cu creditul prima casa. Nelamurirea mea este daca pot sa trec jumatate din apartament pe prietena mea? E nevoie de acordul bancii pt a face asta?
Multumesc anticipat.