avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate ianos alina

Activitate ianos alina

Buna ziua. Sunt divortata din 2015 si am un copil minor in varsta de 6 ani.In urma divortului,domociliul copilului s-a stabilit la mine insa avand custodie comuna cu tatal copilului. In 2016 a trebuit sa plec din tara,am vrut sa iau copilul cu mine insa tatal nu a fost de acord. Nu am avut posibilitatea sa las copilul in grija familiei mele deoarece la fiecare doua saptamani,copilul trebuia sa mearga la tatal lui iar ai mei erau la 350 km si nu aveau cum sa mearga sa il duca atat de des. Ca urmare,am decis sa las copilul la fostul sot pe perioada cat eu sunt plecata. Vorbesc mereu cu baiatul la telefon si merg in tara de trei ori pe an,timp in care iau copilul la mine.Anul acesta m-am recasatorit si acum am domiciliul in strainatate. Intrebarea mea este,daca eu mi-am schimbat domiciliul in strainatate,cum pot sa iau si copilul aici avand in vedere ca fostul sot nu este de acord plus ca el nu se ocupa deloc de copil,consuma zilnic alcool si locuieste cu mama lui,aceasta avand grija de copilul meu.I-mi doresc din suflet sa-mi iau copilul aici sa il educ si sa il dau la scoala si sa fie langa mine. Copilul mereu i-mi zice ca vrea sa vina la mine,ca s-a saturat sa stea acolo,dar tatal lui nu vrea.Va rog sa ma ajutati sa i-mi spuneti ce ar trebui sa fac.Va multumesc mult!