Buna ziua, am si eu o problema: acum doi ani, un domn pe care il cunosteam mi-a propus o colaborare (eu avand contract de munca norma intreaga), initial am vrut sa refuz (stiind ca este neserios), insa propunandu-mi o colaborare cu contract, am fost de acord. Mi-a spus ca are nevoie sa ii trimit scanat pe mail trei acte: diploma, buletin si aviz de la medicul de familie, el trimitandu-le la contabil si contractul sa-l semnam dupa. ecunosc ca desi buletinul si copia am trimis-o relativ repede (2 sapt) cu avizul am amanat cam mult (cam 3 luni), neavand timp sa merg sa stau pe la cozi la medicul de familie. Dupa ce i-am dat si avizul, a zis ca dureaza ceva timp ca sa faca modelul de contract contabilul. Nu am insistat, pentru ca si eu ma simteam cu musca pe caciula (in mintea mea gandindu-ma ca l-am facut sa astepte 3 luni). Dupa inca vreo doua luni, m-am lamurit ca e neserios si am renuntat la idee, fara sa mai insist cu intrebarile, gandindu-ma ca e mai bine asa, sa nu ma leg la cap fara sa ma doara. Mentionez ca in toata perioada de 5-6 luni, m-a rugat sa il ajut cu niste redactarea unor studii (eu urmand sa fiu angajata pe un post cu studii superioare). Mai vreau sa mentionez ca imediat dupa ce am trimis buletinul scanat, m-a rugat sa ma duc urgent pana la el la firma (el fiind plecat din oras, ca sa semnez un studiu, pe care il verificasem), am semnat. La cateva zile dupa m-a rugat sa semnez un angajament de participare la o licitatie (nu in calitate de angajatul lui). Nu am semnat nici un alt studiu, nici contract de munca. Spre sfarsitul perioadei m-a mai rugat sa semnez un angajament, insa l-am refuzat, lamurindu-ma intre timp. Toata povestea s-a incheiat. Acum, la un an jumate de atunci, aflu ca sunt angajata de cand am dat primul act (buletinul), de la inceputul-inceputului, respectiv de doi ani, cu contract de munca perioada nedeterminata pe program redus (o suma mizerabila, pe care nu as fi acceptat-o niciodata). A inregistrat contractul la revisal fara semnatura mea, cica e posibil, mai nou. In aceasta perioada au iesit din firma studii intocmite de mine. Am trimis itm, am hartie de la ei, ma indeamna sa "ne impacam sau sa il actionez in instanta. Eu parca nu as vrea sa ajung la tribunal (ma gandesc ca in instanta la un examen grafologic se va vedea ca n-am semnat studii, state de plata etc) si va intra si la fals in acte. A primit amenzi deja de la itm (pentru ca pe statele de plata pe jumatate de an, a uitat sa ma semneze :). M-as ""impaca"" cu el (semnare contract si demisie in acelasi timp), insa cum pot sa imi asum doar lucrarile pe care zice el ca le-a facut (doar 7 recunoaste el ca a facut) si nu si altele care poate exista pe langa acestea 7? Un proces verbal intre mine si el ar fi de ajuns ( in care declara ca am intocmit doar cele 7 acte in cei 2 ani)? Nici unui dintre studii nu e semnat de mine, habar n-am cine a facut-o (el zice ca n-a semnat deloc, insa ma indoiesc ca vreun beneficiar accepta studiu fara semnatura). Va multumesc anticipat! Orice sfat e binevenit!
PS: Omul este mincinos patologic, m-am lamurit, insa are familie, iar eu nu pot sa am pe constiinta un dosar penal sau ceva pe numele lui. Chiar nu pot. Insa nici asa nu pot sa o las.