avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate FloFlorin

Activitate FloFlorin

Bună ziua. Este vorba de un imobil pe numele mamei, care a decedat. Mama are 3 copii, 2 din ei vor sa cedeze celui de al treilea imobilul, cu condiția ca acesta sa nu poată vinde sau înstrăina bunul. Cum se poate proceda în acest sens? Se poate prin renunțarea la succesiune a celorlalti 2 cu mențiunea de mai sus în fata unui notar?
Pentru asaofi. Chiar am o Hj in acest sens! Nu inteleg de unde vine marele semn de "intrebare" ....?
Pentru When. Da! Am pastrat toate aceste dovezi si ma gandesc sa deschis un proces in acest sens, dar din cate am inteles nu ar exista un temei legal in acest sens. Adica pentru tata este lege daca nu se achita de acesta obligatie, in schimb pentru mama, nu! (vorbim de obligatia de intretinere in natura).

Oameni buni, am inteles totul din ce ati scris. Ce nu inteleg este faptul ca de ce nu are noie celalalt parinte sa se ocupe si el de aceste activitati? Sa-l duca la scoala, sa-i plateasca meditatiile, sa-i asigure alte multe cele? De ce parintele la care locuieste minorul trebuie sa faca singur si de capul lui toate acestea? Oare nu cumva se cauta indepartarea minorului de celalalt parinate prin toate aceste contre ale mamei? De ce se intelege gresit acest aspect? De ce minorul nu are voie sa se bucure si de celalalt parinte prin: iesiri la cumparaturi, la scoala, la meditatii, etc..? Cine a inteles a inteles, cine nu, nici nu va intelege vreodata!
Buna dimineata!
Asa este domnule/doamna, in fine!
Nu mai conteaza!
De ce legiuitorul a prevazut aceasta? (ca masura prioritara obligatia de intretinere sa fie in exercitata in natura)
Va dezamagesc. In Romania se poate si asa ceva! Inteleg tot ce implica nevoile unui copil...dar ce nu inteleg este inversunarea mamei fata de aceste aspecte! Deci, stiu ce zic! Nu ma pot apropia de el, doar atunci cand are "verde" de la mama. URAT DAR ADEVATAR! Cred ca tine si de educatie, care de cele mai multe ori lasa de DORIT in aceste situatii. Suntem ca pe vremea lu', atunci cand copilul era dat mamei sa faca ce si cum doreste....ba mai mult daca ar putea scoate cat mai multi bani din buzunarul celuilalt parinte ar fi si mai minunat. Da! Stiu! Vina o are copilul....ca s-a nascut!!!
Tocmai aici este problema. Nu am acces la minor prin acest comportament al mamei!
Pai bine,bine...si ce vina are celalalt parinte la care nu are domiciliul minorul si care trebuie doar sa "cotizeze"? In rest sa nu se atinga de copil ca asa vrea mama? Copilul este doar o sursa de bani? Divortul are loc intre adulti si nu intre copil si unul din adulti!
Uf..sper sa nu ajung acolo, dar multumesc pentru sfat.
Incredibil!!! Dar totusi adevarat!!! Deci pentru mine este lege, pentru mama NU??? Asta este tara in care traim???