Dacă legatura de sânge era mai presus de lege, acea adopție nu trebuia sa aiba loc.
Va poate lasa un testament.
In 1984 nu mai existau decât adopții cu efecte depline.
Singura variantă în care ați putea să vă păstrați vocația la moștenire, după tatăl bilologic, ar fi cea în care, înfierea s-a făcut cu efecte restrânse.
Dacă înfierea s-a făcut cu efecte depline, ați pierdut orice legătură de rudenie cu tatăl biologic.
Așa cum v-a precizat corect și colega mea, dacă înfierea este cu efecte depline, nu are sens, să vă pierdeți timpul alergând după acte, pentru că nu veți mai moșteni nimic.
Procurand documentele care dovedesc ca la momentul cand v-ati nascut tatal dvs biologic era Ionescu, ca Ionescu a devenit Popescu si documentele privind adoptia dvs. Divortul dintre mama si al doilea sot, nu are relevanta.
Dar repet, fiind adoptat cu efecte depline, din punct de vedere legal, tatal dvs este cel din certificatul de nastere, actualmente tatal adoptiv. Deci, nu va ajuta la nimic legatura biologica cu tatal natural. Doar daca va face placere sa umblati dupa toate actele...
Pai atunci nu mai aveti vocatie succesorala si implicit nici un drept la succesiunea tatalui biologic.
Il veti mosteni pe tatal adoptiv, la decesul acestuia.
Schimbarea numelui Dvs. cum s-a produs?
Adică, ați fost recunoscută ca fiică de cel de al doilea soț al mamei ori a operat înfierea, sau schimbarea numelui s-a făcut pe cale administrativă?
În funcție de aceste aspecte pot să vă dau un răspuns concludent.
Oricum, o parte dintre actele prin care veți face dovada filiației (adică a legăturii de rudenie) le găsiți la Starea civilă a primăriei unde s-a născut tatăl Dvs. biologic.
irina.modrea@gmail.com a scris:
si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei.
Ce inseamna ca ati luat numele? Ati fost adoptat?