avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate raducugogu

Activitate raducugogu

Multumesc frumos .

latka a scris:

Întrebarea respectivă trebuie s-o adresați în Austria, pe un forum asemănător sau oficial, sa consultați un avocat de acolo, eventual de origine română, ce profesează în Austria. Codul rutier din Austria poate avea alte prevederi.

Buna ziua , in anul 2022 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru alcoolemie și mi-a fost dată pedeapsa de 1.5 ani cu suspendare și 3 ani de probatiune. Recent m-am mutat în Austria și aș vrea să dau de permis aici .. Pot sa fac școală de șoferi aici sau nu având în vedere că în Romania mi-a fost anulat dreptul de a conduce cât și permisul de conducere ? Mulțumesc anticipat !
Buna ziua , Am pe cineva care ar trebuii sa ii faca buletinul fetitei sale de 14 ani , chestia este ca mama fetei este divortata , nu se afla in romania si nici de la lucru nu vor sa ii dea concediu pentru a merge in tara , fata locuieste impreuna cu sora mamei care are o preocura pe o perioada de 3 ani . Intrbarea mea este : Exista posibilitatea ca minorul sa isi faca buletinul in lipsa mamei ? Daca da care ar fi procedeul ... Va multumesc
Buna ziua . Am si eu o intrebare ce ma macina , in data de 19 oct am avut un proces penal care s-a finalizat abia pe 7 noiembrie prin neapelare la data de 7 , in urma procesului am ramas sa platesc cheltuieli de judecata in valoare de 650 lei in termen de maxim 3 luni de la ramanerea definitiva a hotarari. Acum eu am plecat in strainate mintit fiind de un agent de recrutare cum ca voi incepe munca imediat . Nu pot respecta termenul de plata si probabil voi avea o intarziere de cel mult 10 zile ... cum se procedeaza si ce voi patii daca nu ma incadrez cu plata in cele 3 luni ? Multumesc frumos !
Multumesc frumos. Totusi , prin sustinerea examenului dupa perioada de un an , va trebuii refacuta scoala de soferi ? Sau dupa un an va trebuii sa dau decat sala ? Chestia este ca totusi nu mi-a dat nimeni nimic la mana cum ca permisul a fost anulat.
Multumesc anticipat !!
Buna ziua , anul trecut mai exact pe 13 nov 2016 ... am facut o mare prostie . La insistentele unor "amici" fiind ziua mea de nastere am plecat cu acestia sa ii cinstesc in oras . Am ajuns in oras (cca 63 km) si dupa cca 2 ore in care bausem doar suc am cedat tentatiei si am baut si eu bere (4 - 5 beri la 0,5) .. Dupa ora 02 (14.11.2016) fiind ora inchiderii am decis sa ma urc la volan pentru a duce masina intr-o zana accesibila si cunoscuta (localul unde am fost cu cei 2 "amici" imi era necunoscut , atat si zona unde se afla) .... mergand cca 500 metri am sesizat ca in spatele meu se afla o masina a IJJ care ma urma , nu am apucat sa merg nici 300 de metri din acel moment si am realizat ca din spatele acestei masini se apropie o masina cu semnalele luminoase in functiune ( rosu - albastru) ... am semnalizat intentia de a ma angaja pe banda de langa trotuar . am parcat si am asteptat sa vina domni stiind deja fapta savarsita. Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat 0.90 , iar probele biologice 1.90 prima si 1.75 a 2-a . A durat un an si am avut si procesul pe data de 19.10.2017 ramas in pronuntare si pe data de 7 dec ramanand definiva prin neapelare navand avocat( asta pentru ca nu imi permit unul) .
In hotararea judecatoreasca ramasa definitiva spune asa :
In baza art. 336 alin. 1 C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen., condamnă pe
inculpatul x fiul lui x si x, nãscut la data de -------.
domiciliat in com ------, sat ------, jud. Mehedinti, CNP -----------, la pedeapsa de
1 (un) an inchisoare pentru săvarşirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta
alcoolului sau a altor substante.
in baza art. 91 alin. 1 şi art. 92 alin. 1 C. pen., dispune suspendarea executärii pedepsei
sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani pentru inculpat.
In baza art. 93 alin. 1 c. pen., pe durata termenului de supraveghere obligã inculpatul sã
respecte următoarele mäsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la serviciul de probatiune Mehedinti, la datele fixate de acesta;
b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa,
c) Sa anunte,in prealabi,schimbarea locuintei si orice deplasare care depäseste 5 zile
d) să comunice schimbarea locului de muncă, după caz;
e) Să comunice informati şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă.
In baza art. 93 alin. 2 lit. b c. pen. impune condamnatului sã execute urmätoarea
obligatie: sa frecventeze un program de reintegrare socială derulat de cätre serviciul de
probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate.

In baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va
presta o muncă neremunerată in folosul comunitātii in cadrul Primäriei ----- sau DGASPC
Mehedinti pe o perioadă de 80 (optzeci) de zile lucrätoare.
In baza art. 91 alin. 4 C. pen., atrage atentia inculpatului asupra conduitei sale vitoare şi
a consecintelor la care se expune dacă va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile
de supraveghere ori nu va executa obligatile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere.
In baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obliga inculpatul la plata sumei de 600 lei
cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Pronuntată în şedintă publică, azi, 19.octombrie.2017, a sediul instantei.
Nu imi scrie nicaieri nimic de permis , de asemenea nu imi interzice conducere unor vehicule.
Azi am mers la politia rutiera cu o copie legalizata a hotararii mai sus mentionata si doamna de acolo mi-a spus sa completez o cerere catre domnul comandant prin care sa ii aduc la cunostiinta ca procesul are o hotarare definitiva si sa revin. Am mers am completat acea cerere ( numar hotarare , si date despre aceasta ) , am facut o copie C.I si bn inteles am mers inapoi sa vad care este stagiul permisului . I-am dat doamnei de acolo , cererea , sentinta penala , copie C.I impreuna cu dovada inlocuitoare a permisului si brusc am realizat ca doamna deja luase si permisul meu de prin dosare de acolo ... le-a capsat pe toate cele date de mine si mi-a zis ca permisul imi este anulat fara a imi da vre-o dovada sau cv cum ca este anulat( Mi-a zis ca nu se elibereaza asa cv ) . Intrebarea mea este ... pot cumva sa recuperez permisul de conducere sau acesta chiar este anulat?
Fiind o sursa de venit imi este foarte necesar si nu stiu daca mai exista vre-o mica sansa de a il recupera. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.