avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate andreidre

Activitate andreidre

Voi incerca să fiu cat mai succint, dacă ceva este neclar voi incerca sa explic mai bine.
Pe scurt, pe data de 23.11 am făcut un accident rutier într-un sens giratoriu (bulevard x alee acces parcare mall) .
Eu ieșeam din parcare, m-am asigurat, am acordat prioritate unei mașini după care am intrat în sens (pe el îl văzusem dar era foarte departe, în condiții normale aveam tot timpul sa trec fără să forțez intrarea sau pe el sa frâneze), când eram in sens pentru a vira stânga, am fost lovit din stânga de către un neatent, cu viteză destul de mare. El mergea inainte. Mașina mea este avariată destul de rău în partea din spatele șoferului (ușă, aripă prag etc), Inițial am făcut amiabilă pe loc, pe care el a scris "sunt vinovat", a semnat și etc. Iar tot timpul s-a rugat de mine sa nu mergem la poliție că e vinovat, că știe că avea viteză în jur de 70, că nu știa că e sens giratoriu acolo și de-asta a intrat așa...
A doua zi tatăl meu (e proprietar al mașinii) a decis că vrea să mergem la poliție, am fost , am făcut declaratii iar astăzi am avut programarea și am fost găsit vinovat pentru că dpdv al agentului constatator, care nici nu s-a uitat la mașini măcar, și citez "eu nu sunt expert sa știu ce viteză aveați dvs sau el, dpmdv ați intrat amândoi cu 30kmh in sens și nu i-ați acordat prioritate". Permis suspendat 3 luni, amendă și îmi repar mașina singur iar el pe asigurarea mea.
Eu ce pot sa fac aici? E nedrept in totalitate, am și un martor de la fața locului care a văzut cum a intrat peste mine fără măcar să schițeze frânare in afară de ultima secunda, Deasemenea martor este o persoana care se afla cu mine in masina.
Mașina mea e lovită rău în stânga spate(ușă aripă etc, in nici un caz cu 30kmh), iar a lui e lovită în colțul din dreapta fata pentru că el a virat stânga când a realizat că mă lovește. s-a urcat puțin pe sens. Am si o înregistrare pe telefon in care spune că avea "60-70" și nu a fost atent.
Agentul m-a trimis la un expert dacă vreau sa contest, iar expertul mi-a spus că expertiza lui e fix 0 daca nu e ceruta în instanță și bazata doar pe daunele mașinii mele, pentru că nu îl poate obliga pe celălalt să o o aduca sa facă așa cum trebuie.
Daca fac plângere și se cere expertiza și în timpul asta cel ce m-a lovit își repară mașina?
Ce pot face? Consider că sunt nedreptățit, și nu e vina mea că un dobitoc conduce cu 70-80 printr-un oraș ce nu îl cunoaște, și intră în mine care eram încadrat normal și clar eram in sens înaintea lui...
Eu nu am avut vreun eveniment rutier până acum, și chiar nu știu ce să fac acum.