avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Mg0404

Activitate Mg0404

raluk0207 a scris:

Nu e ilegal, doar ca nu are noimă.
Da, se puteau vinde bunurile proprii ale unui sot, către celalalt sot, numai ca soțul cumpărător este căsătorit cu soțul vânzător. Deci acea jumătate este bun comun, în devălmășie.
Iar cât privește natura bunului intreg, jumătate este bun comun, jumătate este bun propriu.
Actul in sine nu e nul. E valabil. Doar ca eu una nu as fi făcut vânzare intre soti.
Nici nu se poate desface contractul, pentru că nu există temei.
Ar putea încheia un partaj in timpul căsătoriei și soțul să îi restituie jumătate din jumătatea pe care a achizitionat-o. Practic, soția sa redevină unic proprietar și să vă vândă dvs.

Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Intampin urmatoarea situatie :

- vreau sa cumpar un imobil prin credit ipotecar
- proprietarii sunt sot si sotie. Sotia a achiztionat imobilul inainte de casatorie prin credit ipotecar. Dupa casatorie s-a incheiat un contract de vanzare cumparare intre cei doi soti, inainte de 2011 : sotia ii da jumatate din apartament sotului cu acordul bancii.

- problema este ca din punct de vedere juridic am inteles ca actul e nul pentru ca inainte de 2011 legea nu permitea vanzarea intre soti.

Intrebarea mea este : daca achizitionez acest imobil risc sa am probleme pe viitor? Sa se intoarca impotriva mea? Cei doi soti nu vor sa desfaca contractul la notariat din cauza costurilor. Notariatul cu care lucreaza banca de la care vreau sa iau credit a refuzat din start posibila semnare a contractului de vanzare cumparare intre mine si cei doi soti din cauza contractului lor de vanzare cumparare.

Notariatul unde au incheiat ei contractul spune ca era legala vanzarea deoarece imobilul vandul era bun propriu al sotiei, dobandit inainte de casatorie.

Eu nu mai inteleg daca e legal sau nu ce s-a intamplat. Ma puteti ajuta?

Multumesc,
MirelaG.