avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate Amalia2323

Activitate Amalia2323

Bună ziua! Dacă primesc niște sume de bani cadou de la un prieten (nu este român) din afară (<500 de euro pe lună/o dată la câteva luni), cum declar sumele de bani primite la Anaf? :) Multumesc anticipat.
Buna ziua,
In urma unei interventii la dentist am ramas cu partea stanga a fetei foarte amortita. Nu mi-au fost prezentate aceste riscuri nici inainte, nici dupa interventie. Greseala nu a fost intentionata evident, iar dentistul a punctat ca a fost un eveniment nefericit ce se poate intampla rar, insa eu acum trebuie sa fac numeroase investigatii neurologice pe care mi le permit cu greu. Pot cere restituirea banilor pentru interventia dentara?
Răspuns la discuția Viza flotant
Va multumesc enorm de mult pentru raspunsuri! Acum pot spune cu adevarat ca ma simt lamurita, cred ca cel mai potrivit este sa fac viza de flotant pe un an, cum ati spus si dumneavoastra.

Da, la domiciliu, sunt dintr-o localitate mai mica si simt ca atarna putin mai mult votul meu pentru o shimbare acolo :).

Apreciez ca v-ati rupt din timp sa-mi raspundeti, toate cele bune!
Răspuns la discuția Viza flotant
Pot alege perioada de valabilitate a vizei? Trebuie anulata dupa expirare sau cum trebuie procedat?

Unde voi vota? In localitatea de domiciliu sau cea de resedinta?

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!!

Ma scuzati pentru sirul de intrebari, incerc sa ma informez mai bine intrucat unele articole disponibile pe internet nu sunt foarte clare cu privire la unele aspecte.
Discuție Viza flotant
Buna seara,

Doresc sa-mi fac viza de flotant pentru a sustine probele pentru permis in orasul in care fac scoala de soferi. Si am cateva intrebari legate de acest aspect, as aprecia foarte mult daca cineva ma poate lamuri.

1. In cazul vizei de flotant, se lipeste ceva pe spatele cartii de identitate sau aceasta trebuie inlocuita?

2, Viza trebuie sa aiba o vechime de 3 luni pentru a putea sustine probele pentru permis?

3. Medicul de familie poate ramane cel din judetul de domiciliu?

4. Permisul trebuie schimbat cand expira viza de flotant?

Multumesc anticipat. Va doresc o seara/zi minunata! :)
Multumesc mult pentru raspunsuri! In cateva zile o sa merg sa o inlocuiesc! :)
Buna ziua,
Mi-a expirat cartea de identitate in perioada starii de alerta. Stiu ca in perioada starii de urgenta a fost prelungita valabilitatea documentelor expirate cu 90 de zile.
Ce se intampla in timpul starii de alerta?
Multumesc!
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Multumesc pentru clarificare! Nu stiam acest lucru.
Ca sa fiu sigura ca am inteles, contractul meu de munca se va incheia la 27.05.2020 chiar daca pe demisie am scris gresit ca ultima zi de preaviz ar fi 29 mai 2020?

Extras din demisia mea
"Perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare va decurge de la data 27.04.2020 pana la data de 29/05/2020, iar cu data de 30/05/2020 inceteaza activitatea mea la firma X

Data 27.04.2020"

Ma scuzati ca ma tot repet, insa vreau sa fiu sigura ca demisia a fost luata in considerare si ca n-o sa-mi spuna peste cateva saptamani ca nu e valabila.
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Va mulțumesc mult pentru raspuns! Eu am depus demisia cu data de ieri (27/04/2020), dar am scris ca sfarsitul preavizul va fi pe data pe 29.05.2020 (calculate ar veni 25 de zile lucratoare), poate fi demisia luata in calcul in acest sens? Imi este frica ca nu-mi vor inregistra demisia fiind gresita.
Vreau sa mai mentionez ca eu initial mi-am plasat demisia pe data de 13.04.2020 si ieri seful m-a chemat la o intalnire unde m-a rugat sa mai raman macar pana la sfarsitul lui mai (ceea ce inseamna ca nici nu-mi inregistrase demisia din 13.04.2020). Am acceptat fiind o perioada destul de aiurea si pentru angajator si intelegand ca nu vor da oamenii buzna la interviuri.
Nu sunt dispusa sa stau mai mult de sfarsitul lunii mai aici, intrucat vreau sa urmaresc alte oportunitati ce s-au ivit in cariera mea. Ceea ce vreau sa stiu e daca demisia depusa ieri este valabila si poate fi inregistrata chiar daca data de terminare a preavizului este trecuta gresit pe foaie? Multumesc inca o data! :)
Buna ziua,

Recent mi-am inaintat demisia cu preaviz, insa seful meu mi-a spus sa pun o data care depasesc cele 20 de zile lucratoare (sunt 25 de zile, mai exact). In contract scrie ca pentru preaviz sunt 20 de zile lucratoare.

Poate demisia sa nu fie luata in calcul din acest motiv?

Multumesc! Toate cele bune!