avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate RTiberiu

Activitate RTiberiu

Adevărat, litera b) a alin.2 al art.3 a fost abrogată dar văd că totuși:
-alineatul 1 al articolului 4 rămâne valabil, e neabrogată, așa văd. Iar alin.2 al art 4, e doar puțin modificată. Credeți că alin.1 și 2 al articolului 4 îmi este mie folositoare în situația mea descrisă la început? Căci eu an efectuat în 2002 stagiul militar obligatoriu ca militar în termen, cu armă, deci ne "alternativ". Iar acum la datorită convingerilor personale, credințelor personale, conștiinței personale, doresc în caz de mobilizare armată, concentrare, efectuarea în regim "alternativ" ca în aliniatul 1, articolul 4, neabrogat? :

Art.4.1) "Cetăţenii care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză să îndeplinească serviciul militar sub arme execută serviciul alternativ".

Cornel Vasile a scris:

Litera b) a alin. (2) al art. 3 a fost abrogată de pct. 2 al art. unic din LEGEA nr. 128 din 12 iulie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 491 din 18 iulie 2012.

Rectific: serviciu militar alternativ
din motive de conștiință (nu motive religioase), exact cum am citat din legea 446 art.1 și 2: motive "de conștiință".
Dacă puteți să detaliați în acest caz: -serviciu militar alternativ (pe motive de conștiință), în caz de mobilizare armată, deși după recrutare, în 2001 am efectuat serviciu militar cu armă, deci ne-"alternativ" ?


Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare nu reglementeaza refuzul mentionata de dvs .. insa pentru un raspuns concludent adresati-va MAp.N.



Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare nu reglementeaza refuzul mentionata de dvs .. insa pentru un raspuns concludent adresati-va MAp.N.

Am citit chiar acum in legea 446 la articolul (4): "1.Cetățenii care din motive religioase sau de conștiință refuză să îndeplinească serviciul militar sub arme, execută serviciu militar alternativ.
2.Modul de executare și durata serviciului militar alternativ se stabilesc prin hotărâre a guvernului."
Referitor la acest serviciu alternativ pe considerente religioase m-am referit, dacă puteți să răspundeți acum la întrebarea de la început, cum aș putea proceda pt. a putea executa serviciu alternativ militar, în caz de mobilizare militară ?
Sânt născut în 1978.
Am 45 de ani jumate

Cornel Vasile a scris:

ce varsta aveti?

Buna ziu. Aș dori să știu de la un avocat, care este procedura pentru a anunța,consemna la Comisia aceea de Mobilizare militară, că din motive de conștiință nu voi accepta să servesc Combativ, să port armă și să servesc Combativ în Armată țării în caz de mobilizare militară în Armată. Dar sânt de acord să servesc în posturi auxiliare (necombative): cantină, etcn ca personal neînarmat. În caz de mobilizare armată sau chiar în caz de evaluare, exerciții militare cum am auzit că se cheamă acum, pentru evaluare, antrenamente, instruire suplimentară, exerciții militare. Menționez că am efectuat stagiul militar în 2002 în armată în cadru combativ, am avut armă, la acea vreme fiind mai tânăr nu am fost conștient de convingerile mele din prezent, convingeri necombative, convingeri de conștiință contra combativității militare.
Sper că m-am făcut înțeles, aștept un sfat de la un domn/doamnă avocat, când și cum să procedez pentru a-mi anunța, la Centrul Militar județean unde am fost recrutat acum 20 ani, noile convingeri de conștiință din cauza cărora nu pot să mai servesc țara prin serviciu militar combativ, purtând armă, doar servind țara în serviciu necombativ, fără armă, in servici auxiliare: cantină, etc.
Aștept răspuns de la specialiști juridici, avocați, etc., cine cunoaște legea statului.Mulțumesc anticipat.
Viorel55 -esti misogin? Esti tu mare viteaz contra femeilor?
Lasa femeia sa vorbeasca daca a zis ca nu a reusit sa descrie toata situatia.Ca la Politie asa trebuie, sa descrie in detaliu intamplarea cu tot ce considera reclamantul ca e important de consemnat.Daca mai apoi e un proces, avocatul va folosi aceste detalii considerate importante de catre reclamant, vor constitui cadrul,motivatiile evenimentului.
Bagi tu pumnul in gura la cineva sa nu se exprime? Sau poate te crezi la tine acasa aici, te crezi admin. ceva, de interzici tu?