avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate ariana5962yahoo.com

Activitate ariana5962yahoo.com

Multumesc ptr. raspuns , deci ar trebui sa nu platesc nimic din acea suma iar in instanta pe cine dau in judecata ? Primaria sau functionarul public , care nu si-a facut treaba cu simtul responsabilitatii iar vis avis de instiintarea de plata care a fost emisa pe 16 noiembrie 2017 si mi-a dat-o pe 14 decembrie am intrebat de ce nu mi-a dat la momentul emiterii aceasta instiintare deci mai trebuie sa platesc penalitati si pentru o luna in care a zacut hartia pe birou , noroc ca am avut probleme de rezolvat ca altfel nu o primeam nici atunci si mi-a raspuns cu atita seninatate ca da trebuie sa platesc iar daca nu am 6 lei mi-i da dumneaei , cam asa raspunde un functionar public cu grade si trepte de salarizare . Pe mine ma interesa daca se poate aplica termenul legal de prescriptie deoarece acest debit este pentru cei cinci ani din urma iar noul cod de procedura fiscala spune ca anul fiscal se incheie pe 1iulie 2017 , deci masina din 2009 s-ar incadra deoarece eu in iunie anul acesta am vandut-o si este radiata din registru si am ramas cu masina cealalta pe care o am inscrisa din 11septembrie 2013. Daca poate cineva sa ma lamuresaca sau sa-mi spuna cam cum as putea sa rezolv aceasta situatie sau cum este cu acest termen de prescriptie? Multumesc.

tocmai ca eu am o masina inscrisa din anul 2009 iar cealalta din 2013 si am platit impozitul anual asa cum mi l-a incasat an de an fara sa am nici un fel de restanta de la an la an nu am primit nici o somatie iar daca nu venea curtea de conturi nici acum habar nu aveau de eroarea pe care au facut-o iar in situatia mea mai sunt 5 persoane iar cei de la curtea de conturi au decis sa platim pe ultimii 5 ani
Buna seara, in urma unui control efectuat de catre curtea de conturi la primarie am primit o instiintare de plata care a fost emisa pe data de 16 noiembrie 2017 iar eu am primit-o pe data de 14 decembrie 2017 ca am de plata o suma de 2460 lei din care 700 lei sunt majorari . Am mers sa vad despre ce este vorba iar d-na care se ocupa cu inregistrarea masinilor mi-a spus ca este vorba despre diferenta de impozit de la cele 2 masini pe care le am in proprietate si trebuie sa platesc de acum 5 ani in urma . motivul este urmatorul ; d-na respectiva nu mi- a inregistrat masinile ca fiind dacia logan autoutilitara 1 ci pur si simplu ca daci logan cu capacitate cilindrica de 1598 cm cubi motivandu-mi ca asa a luat-o calculatorul si trebuie sa platesc de 5 ani in urma diferenta de impozit si majorari . este corect sa platesc greseala unui functionar public care nu si-a facut treaba cu simt de responsabilitate ? I -am spus ca snt de acord sa platesc diferenta de impozit dar nu si majorarile ptr. ca nu este vina mea ca nu a facut inregistrarea cum trebuie. Intrebarea mea este urmatoarea ;se poate prescrie aceasta datorie fiscala daca este de acum 5 ani sau ce trebuie sa fac referitor la acele majorari sau cum sa procedez? Multumesc si astept un raspuns din partea dvs.