avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate akcentstyle

Activitate akcentstyle

Răspuns la discuția CCC - Stimulent insertie
Îmi cer scuze dacă am fost neclar. Situația prezentată este planul nostru pentru 2018. Dați-mi voie să reformulez primul post.

Fetița mea va împlini 2 ani pe 19 septembrie 2018. Soția se afla momentan în concediu de creștere a copilului. Noi am planificat anul 2018 in felul următor:
- soția se va întoarce la serviciu începând cu 15 iulie 2018 (deci cu mai mult de 60 zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului);
- eu intenționez să intru în concediu de creștere a copilului în perioada 16 iulie - 18 septembrie 2018;
- soția va solicita acordarea stimulentului de inserție după data de 19 septembrie 2018 (deci după ce eu voi reveni din CCC).
Cei de la AJPIS nu au fost în stare să mă lămurească dacă în condițiile prezentate soția are dreptul să solicite și dacă va beneficia de stimulentul de inserție până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului (am primit răspunsuri contradictorii).
Astfel am solicitat un punct de vedere aici, pe forum.
Mulțumesc anticipat!
O seară frumoasă!
Buna ziua,
Fetița mea împlinește 2 ani pe 19 septembrie. Soția se afla momentan în concediu de creștere a copilului. Vă prezint următoarea ipoteza, cu rugămintea să îmi spuneți dacă este corect.
- soția se întoarce la serviciu începând cu 15 iulie (deci cu mai mult de 60 zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului);
- eu intru în concediu de creștere a copilului în perioada 16 iulie - 18 septembrie;
- soția solicită acordarea stimulentului de inserție după data de 19 septembrie (deci după ce revin eu din CCC).
Cei de la AJPIS nu au fost foarte siguri dacă soția beneficiază sau nu de stimulent de inserție în condițiile prezentate mai sus.
Mă puteți lămuri va rog!
Mulțumesc anticipat!
O zi frumoasă!