avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate filipconta

Activitate filipconta

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o opinie in urmatoarea situatie:
O persoana care locuieste intr-un imobil (casa) primeste facturi de la Compania de apa canalizare, unde i se facturezeaza consum comun in plus de 75% din consumul comunicat pe baza contoarelor.. Mentionez ca exista contoare individuale si se comunica lunar indexul. La solicitarea persoanei pt baza legala a facturarii unui consum comun, i s-a comunicat ca imobiilul face parte dintr-un condominiu iar consumul suplimentar care se citeste pe un contoar general de la captul strazii se repartizeaza de catre o persoana care locuieste in condominiu.
Intrebare:
-Care este baza legala a acestei facturari?
-Cum a fost incadrat ansamblul de cateva locuinte la condominiu?
-Daca este condominiu ,ce obligatii legale are fata de proprietari pentru repartizarile acestea si ce documente se intocmesc si cum se aisgura transparenta?

Multumesc.
Irina Filip

Va multumesc pt raspuns.
O firma platitoare de tva din Romania, doreste sa vanda bere artizanala achizitionata din Italia. Ce demersuri trebuie sa faca pentru autorizare, ce declaratii fiscale trebuie sa depuna ?
Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care doreste sa se pensioneze peste 3 luni, poate sa o faca fara sa-si intrerupa contractul actual? Adica sa iasa la pensie si sa si continue activitatea in acelasi tim, pe acelasi contract.
Multumesc.
Buna ziua,
Avem o salariata care a indeplinit conditiile de pensionare la data de 01.07.2020, la 63 de ani. Pe 26 mai a depus o cerere prin care solicita continuarea activitatii in baza aceluiasi contract de munca. Salariata noastra nu a depus inca dosarul de pensionare la Casa de pensii, urmand sa faca acest lucru in perioada imediat urmatoare.
Intrebare: care este procedura legala in acest caz cu privire la contractul actual de munca, tinand cont de solicitarea d-nei de a continua activitatea si dupa obtinerea deciziei de pensionare, de faptul ca nu a depus dosarul de pensie si de faptul ca nu i s-a desfacut contractul actual la data indeplinirii conditiilor.
Va multumesc.
Irina Filip
Multumesc!
Buna ziua,
O societate a deschis procedura insolventei. A incetat toate contractele de munca, mai putin unul, care este suspendat pentru cresterea si ingrijirea copilului. Cum se poate inceta acest contract?
Multumesc.
Care sunt inregistrarile contabile si aspectele fiscale ale unei activitati de amanet?( casa de amanet)
Multumesc.
Irina Filip